Karua ja vangitsevaa katsottavaa: New Yorkin salaiset hylätyt paikat

Miltä näyttää vuosikymmeniä hylättynä olleessa maanalaisessa tunnelissa, tai jo kauan sitten viimeiset tanssijansa nähneessä tanssisalissa? Näitä paikkoja et ole varmasti ennen nähnyt New Yorkissa.

Bronxissa sijaitseva vanha sairaala on rappeutunut täysin.

6.5.2015 7:52

Vaikka New York on yksi kuvatuimpia kaupunkeja maailmassa, 25-vuotias valokuvaaja Will Ellis on onnistunut tallentamaan kaupungin unohdettuja ja hylättyjä paikkoja, joita tuskin on turisti tottunut näkemään.

Seikkaillessaan pitkin kaupunkia, Ellis onnistui löytämään salaisia paikkoja, jotka on unohdettu jo kauan sitten. Brooklynista kotoisin oleva nuori valokuvaaja on kertonut nauttivansa uusien hylättyjen paikkojen löytämisestä ja niiden historian selvittämisestä.

The Gowanus Batcave oli vielä 2000-luvun alussa talonvaltaajien hallussa. Tänä päivänä tänne kunnostetaan taiteilijoiden työhuoneita ja näyttelytilaa.

Tämä näky on Harlemista hylätystä luokkahuoneesta.

Auringonlasku näkyy hylätyn Harlemissa sijaitsevan koulun ikkunoista. Kasvit ovat alkaneet jo vallata rakennusta 40 vuoden tyhjillään olon jälkeen.

Freedom Tunnel sijaitsee Riverside Parkin alla.

Riverside Park -puiston alla sijaitseva ”vapauden tunneli”, The Freedom Tunnel, on todella saanut maata vapaana. Kodittomat majoittuvat täällä 90-luvulle saakka, kunnes heidät häädettiin tunnelin käyttöönoton myötä. Nykyään tunneli on graffititaiteilijoiden suosiossa.

.

Harlem Renaissance Ballroom oli 20-luvulla tunnettu kohtaamispaikka ja tanssisali. Täällä on pidetty aikansa tärkeimpiä jazz-tapahtumia.

Sukellusvene makaa puoliksi uponneena mutaan Brooklynissa.

Puoliksi mutaan uponnut sukellusvene on surullinen näky Coney Islandin Creekin luona Brooklynissa. Alus päätyi tähän tilaan epäonnistuneen aarrejahdin myötä 70-luvulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?