7 täsmävinkkiä – Näin saat perusristeilystä fiinimmän!

Julkaistu:

Arjen luksusta
Mitä tutun Itämeren-risteilyn kohottaminen hieman hienommaksi maksaa?
TUKHOLMAAN

Viking Linen lippulaivan, Turusta liikennöivän Grace-aluksen halvimmatkin hytit ovat erittäin siistejä. Esimerkkipäivänä 24. huhtikuuta Premium-luokan leveään parivuoteeseen pääsee 250 eurolla. Ikkunallisen kahden hengen hytin hinta sisältää aamiaisen.

Jos haluaa matkustaa vielä tyylikkäämmin 41-neliöisessä sviitissä numero 3, jossa on kaksi vessaa ja kylpyhuone, hinta pitää tuplata. 500 euroon kuuluvat toki aamupalat.


Vertailun vuoksi: Halvimmat sisähytit, joita suositellaan 1–4 hengelle, maksavat 96 euroa. Näissä aamupala ei kuulu hintaan. Merimaisema maksaa 24 euroa enemmän.

Uusitut sviitit

Tallink Siljan Symphony-laivan ja aiemmin viime vuonna uudistetun sisaralus Serenaden raikkaat, sisustusarkkitehdin suunnittelemat sviitit ovat hinnoistaan huolimatta erittäin suosittuja. Vapaita huoneita saa etsiä pitkälle kesään.

Kun esimerkkipäivänä Commodore-luokan 1–2 hengen perinteinen hytti maksaa 1 000 euroa, keulassa sijaitsevaan lähes 50-neliöseen Junior Suiteen pääsisi samaan hintaan – paitsi että ne on myyty loppuun. Molempiin hintoihin sisältyvät erikoisaamupala, jääkaapin juomat ja hedelmät sekä pääsy loungeen.

Vertailun vuoksi: Samaan ajankohtaan edullisin 1–4 hengen hytti C-luokassa maksaa 180 euroa. Hinta ei sisällä aamupaloja. Halvin merimaisema maksaa samankokoiselle porukalle 240 euroa.


Vanhus uudistuu

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Viking Linen Mariella palaa reitilleen uudistettuna 22. huhtikuuta.

Muun muassa hyttejä uusitaan yli sata. Asiakkaiden toiveiden vuoksi lisätään Comfort-luokan parivuodehyttejä, sillä kerrossängyt eivät kaikkia aikuisia miellytä.

Esimerkkipäivänä edullisin risteily uudistetulla laivalla maksaa 112 euroa, jolla saa joko neljän hengen C-luokan hytin autokannen alta tai kahden hengen B-hytin. Neljän hengen Standard-hytti merimaisemalla maksaa 232 euroa.

Vertailun vuoksi: Esimerkkipäivälle ei löydy netin varausjärjestelmästä Comfort-huoneita, mutta ne ovat ylipäätään vain joitakin euroja kalliimpia kuin neljän hengen Standard-hytit.


Huippukokin ruokaa

Vikingin laivoilla tarjoillaan huhtikuun loppuun saakka Ahvenanmaan gourmet-ylpeyden Michael Björklundin nimikkomenua. Ruoka perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin ja pohjoismaisiin makuihin. Tarjolla on muun muassa siikaa, ahventa ja hirveä.

Kolmen ruokalajin menu maksaa 42 euroa, viinipaketti 18,50 euroa.

Yhteistyö Björklundin kanssa jatkuu toukokuussakin. Silloin vietetään kuplivia viikkoja, ja juomat menujen kylkeen yhdistää samppanja-asiantuntija Essi Avellan.

Vertailun vuoksi: Punaisten laivojen illallisbuffet maksaa laivasta riippuen 30–36 euroa. Hinta sisältää juomat.


Sittenkin sushia?

Syksyllä uudistetun Tallink Siljan Symphony-laivan yksi uutuus on sushiravintola, jota erityisesti nuoret ovat toivoneet. Lajitelmien hinnat alkavat 10,50 eurosta, jolla saa kahdeksan palaa nigireitä ja makeja.

Vertailun vuoksi: Valkoisten laivojen illallisbuffet maksaa 38–41 euroa. Jos et halua syödä, kunnes halkeat, sushi-illallinen voi tulla jopa edullisemmaksi.

TALLINNAAN

Syö hyvin pika-aalloilla

Vaikka menisi vain päiväksi Tallinnaan, lautalla voi syödä hyvin. Paraikaa uusittavalla Viking XPRS:llä aukesi helmikuussa uusi Wine & Dine -ravintola, joka lupaa nimensä mukaisesti hyvin konseptoitua ruoan ja juoman yhdistelmää.

Alku- ja jälkiruoat voi hakea noutopöydästä, pääruoka tulee pöytään. Pääruoaksi esimerkiksi grillattua nieriää, risottoa tai lampaanfileetä 16–24 euroa, päälle alku- ja jälkiruoat.

Vertailun vuoksi: Laivan lounasbuffet reilut 25–29 euroa sisältäen juomat.

Yksi ilta herrana

Halvimman Tallink Siljan 20 tunnin risteilyn hinnan tuplaamalla pääsee kunnon parivuoteeseen merimaisemilla ja saa nauttia hintaan kuuluvasta erikoisaamiaisesta.

Kahden hengen DeLuxe-hytti maksaa esimerkkipäivänä 305 euroa, ja jos laittaa elämän risaiseksi, Itämerta voi ihmetellä omalta parvekkeelta 725 eurolla vajaan vuorokauden.

Vertailun vuoksi: B-luokan hytti ilman ikkunaa maksaa 145 euroa.

Artikkelin esimerkkipäivänä on 24. huhtikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt