Käsimerkit ja eleet ulkomailla - katso niiden merkitykset tästä - Matkat - Ilta-Sanomat

Varo yleistä turistimokaa! Nämä harmittomat käsimerkit ovatkin hirveitä loukkauksia

Julkaistu: 28.3.2015 10:56, Päivitetty 27.3.2015 20:07

Suomessa positiivisiksi tulkitut eleet voivat ulkomailla olla hirveitä loukkauksia. Vältä näitä eleitä ulkomailla

Eri kulttuureissa eleillä on erilaisia merkityksiä. Vaikka et sanoisikaan mitään, voit eleilläsi loukata paikallisia ulkomailla reissatessasi.

Muun muassa näiden käsimerkkien kanssa on New York Postin mukaan syytä olla varovainen:

1. Ok-merkki

Käsimerkki, jossa laitat peukalon ja etusormen yhteen ympyräksi osoittaaksesi, että joku asia sopii sinulle tai kaikki on hyvin, onkin loukkaavaa Kreikassa, Espanjassa ja Brasiliassa.

Näissä maissa se tarkoittaa, että henkilö on mielestäsi ääliö. Turkissa merkki on myös loukkaava.

2. Leuan sively

Jos sivelet leukasi alta kädellä Belgiassa, Pohjois-Italiassa ja Tunisiassa tarkoittaa se, että toivot henkilön poistuvan näköpiiristäsi.

3. Jos puristat kätesi nyrkkiin niin, että peukalo jää etu- ja keskisormen väliin, on se Turkissa, Venäjällä ja Indonesiassa sama kuin haistattelisit. Joissakin maissa ele symboloi myös naisen intiimialueita.

4. Kämmentervehdys

Jos nostat kätesi ylös Kreikassa, Meksikossa, Lähi-idässä ja Afrikassa jonkun edessä kämmen ulospäin suunnattuna ja niin, että sormet ovat levällään, on se merkki tyytymättömyydestä.

5. Pään ravistus ja nyökkäys

Usein ihmiset olettavat, että nyökkääminen on universaali kyllä-merkki ja pään pudistuksella viestimme ei. Mutta Kreikassa ja Bulgariassa nämä eleet ovat päinvastoin.

6. Sormet ristissä

Vietnamissa sormien ristiminen ei suinkaan tarkoita onnentoivotusta, vaan ele symboloi naisen sukupuolielimiä ja sitä pidetään erittäin loukkaavana, jos se suunnataan henkilöä kohti.

 

7. Pirunsarvet

Vältä tätä käsimerkkiä Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Brasiliassa ja Kolumbiassa. Näissä maissa pirunsarvet tarkoittavat, että jonkun vaimo on käynyt pettämässä.

 

8. Peukalo ylhäällä

Afganistanissa, Italiassa ja Kreikassa peukuttaminen merkitsee haistattelua. Myös Australiassa eleellä on loukkaava merkitys.

9. Viittelöinti

Filippiineillä kädellä tehty ”tule tänne” -ele on yksi loukkaavimmista asioista, joita voit tehdä. Ele on niin törkeä, että voit joutua jopa pidätetyksi, jos käytät sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?