Helppo, huokea ja herkullinen Goa

Upeista rannoistaan kuuluisan Goan voi huristella haltuun skootterilla. Jos etsit perinteistä Intiaa, mene markkinoille.

Monet matkailijat valitsevat kohteekseen Goan sen upeiden rantojen takia.

7.3.2015 14:00

Goa on vaivaton lomanviettopaikka: englannilla pärjää hyvin, pilvisiä päiviä on talvikaudella harvassa, ruoka ja juoma ovat edullisia. Intian monista muista osavaltioista poiketen Goalla saa edullista alkoholia, mikä tuo Goalle myös biletyshenkisiä intialaisia matkailijoita.

Pohjois-Goan rannoilla ei ole koskaan hiljaista. Viimeisimmät illanviettäjät palailevat rantadiskoista ja -baareista samaan aikaan, kun ensimmäiset lenkkeilijät juoksevat auringon ensisäteiden valossa ja innokkaimmat auringonpalvojat varailevat aurinkotuoleja.

Markkinatunnelmaa jokaiseen makuun

Moni Goalle matkaava haluaa kokea Anjunan rannan legendaariset ”hippimarkkinat”, jotka ovat saaneet alkunsa Goalla talvia viettäneiden ulkomaalaisten myydessä vaatteitaan rahanpuutteessa. Nyt markkinoilla on kaupan vaatteiden lisäksi myös valtaisa valikoima matkamuistoja.

Anjunan keskiviikkomarkkinoilla myydään myös alkoholia, kuten kaikkialla Pohjois-Goan ranta-alueilla. Pienistä kojutyyppisistä baareissa saa myös ruokaa. Goan ravintoloissa Pohjois-Intian keittiö on hyvin edustettuna. Kaikkialta saa tuoreita merenherkkuja, joskaan ravintola-annosten kylmäketjun katkeamattomuudesta ei ole aina takeita.

Jos intialainen ruoka kyllästyttää, voi vatsansa täyttää myös Pizza Hutin tai Domino’s Pizzan pizzoilla.

Aitoa intialaista tunnelmaa on tarjolla pikkukaupunkien paikallismarkkinoilla, joista Pohjois-Goan Mapusan perjantaimarkkinat ovat suosituimmat. Mapusan markkinoilla myydään elintarvikkeiden lisäksi myös vaatteita, kenkiä ja matkamuistoja. Hinnat ovat tingittävissä kaikkialla muualla paitsi baareissa ja ravintoloissa.

Piipahda markkinoilla käydessäsi Goalla.

Kurkistus Goan historiaan

Loutolimin kylässä lähellä Margaon kaupunkia on monien intialaistenkin matkailijoiden suosima ulkoilmamuseo, joka kertoo Goan historiasta. Museon naapurissa on avoinna 250 vuotta vanha huvila, joka kertoo Goan muinaisten mahtisukujen arjesta. Pääsylippu molempiin sekä valokuvauslupa maksaa noin kaksi euroa. Kolmas nähtävyys samassa paikassa on noin 1 500 erilaisen ristin kokoelma.

Lisätietoa: ancestralgoa, ja casaaraujoalvares.com, bigfootcrossmuseum.com

Big Foot -ulkoilmamuseo on kiehtova nähtävyys.

Suomenkielinen opaskirja omatoimimatkaajille

Goasta on olemassa vain yksi suomenkielinen matkaopaskirja, jonka on kirjoittanut Goalla vuosia talvikuukaudet viettänyt Teija Varis. Hän ajeli skootterilla Goaa ristiin rastin ja keräsi kattavan tietopaketin liikkumis-, ruokailu- ja majoitusvinkeistä.

Varis suosittelee Goaa lomailijoille, joita kiinnostaa muukin kuin ranta ja ruoka. Pienten lasten kanssa matkustaville Goa ei ole paras mahdollinen kohde.

– Liikkuminen lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on haasteellista. Goa ei myöskään sovellu henkilöille, joilla on ympäristön suhteen korkeat hygieniavaatimukset. Ravintolat ovat kuitenkin siistejä.

(Suomalainen Matkaopas Goa, Otavan Kirjapaino Oy, 2011)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?