Matkat

Palkitut matkaajat hurahtivat Suomeen: ”Täällä on otettu talvi haltuun!”

Julkaistu:

Haastattelu
National Geographic valitsi Hecktic Travelsin vuoden matkaajiksi. Nyt pariskunta nauttii Suomesta.
Kuusi vuotta sitten kanadalaiset Dalene ja Pete Heck päättivät myydä koko omaisuutensa ja lähteä kiertämään maailmaa. Ajatus oli muhinut pariskunnan mielessä jo pitkään, mutta rohkeus päätökseen puuttui. Kunnes vuonna 2007 tilanne muuttui.

– Menetimme muutaman kuukauden sisään kaksi meille läheistä ihmistä: Peten äidin ja siskoni, Dalene Heck kertoo nyt.

– Lisäksi syy hedelmällisyysongelmiimme selvisi. Olimme yrittäneet lasta tuloksetta kolme ja puoli vuotta. Nämä tragediat saivat meidät tajuamaan merkityksen vanhalle sanonnalle Elämä on liian lyhyt.

Pariskunta päätti, että nyt tai ei koskaan. He myivät omaisuutensa, etsivät kodin lemmikeilleen ja ostivat menolipun Etelä-Amerikkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ja sillä tiellä olemme edelleen!

Pariskunta on kiertänyt maailmaa siitä lähtien. Ensin he pitivät blogia lähinnä perheelleen ja ystävilleen, jotta nämä pystyivät seuraamaan pariskunnan matkaa ja kokemuksia.

– Kun tajusimme, että juuri tätä haluamme tehdä – kiertää maailmaa ehkä ikuisesti, päätimme ostaa oman verkkotunnuksen, Dalene sanoo.

Syntyi Hecktic Travels, Dalenen ja Peten oma matkailublogi. Dalene ja Pete päivittävät blogia ahkerasti, samoin he twiittaavat ja jakavat vinkkejään Facebookissa.

– Sosiaalisen median kautta olemme yhteydessä maailmaan. Bloggaaminen on myös hyvin palkitsevaa, vaikka se vaatii paljon työtä, Dalene sanoo.

 

Olemme yrittäneet ottaa kaiken irti tästä ajasta, joten olemme kieltämättä aika poikki!

Palkitsevaa nimenomaan. National Geographic palkitsi pariskunnan vuoden travellereina. Palkinto toi heidät myös Suomeen puhumaan muutama viikko sitten järjestetyille matkamessuille. Messujen jälkeen kaksikko hehkutti Suomea niin Twitter-tilillään kuin Facebookissakin.

– Mutta itse asiassa tämä on toinen kertamme Suomessa, Dalene kertoo.

– Teimme alkuvuodesta 2013 talvisen visiitin Kuhmoon – se oli mahtavaa! Nyt, kun meille tarjoutui mahdollisuus tulla tänne uudelleen, päätimme käyttää sen hyväksemme ja viipyä vähän pidempään.

Pariskunta on nauttinut Suomesta täysillä.

– Olemme yrittäneet ottaa kaiken irti tästä ajasta, joten olemme kieltämättä aika poikki, Dalene nauraa.


Testattu on niin huskysafari, revontulet kuin Jäänmurtaja Sampokin. Ja paljon on vielä jäljellä:

– Tampere, Savonlinna... ja luultavasti käymme vielä muuallakin.

Kysymykseen Suomen parhaista paikoista Dalene ei osaa vastata.

– Vielä on niin paljon koettavaa. On paha mennä sanomaan, mikä Suomessa on parasta, ennen kuin olemme kokeneet kaiken! hän nauraa.

Lappi on kuitenkin selvästi pariskunnan mieleen. Dalene hehkuttaakin Suomen talvea ja sen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia.

– Lisäksi olemme tunteneet sukulaisuutta niitä suomalaisia kohtaan, joita olemme tavanneet. Teillä ja kanadalaisilla on paljon yhteistä!

Jos pariskunnan pitäisi kuvata Suomea yhdellä sanalla, mikä se olisi?

– Seikkailu! Suomi on seikkailu. Vaikka me molemmat vartuimme Pohjois-Kanadassa, emme ole koskaan omaksuneet talvea, kuten suomalaiset. Me vain värjöttelimme sisällä ja odotimme, että ei olisi enää kylmä.

– Suomalaiset ovat ottaneet talven haltuun – Suomessa olemme löytäneet talven uudelleen.

Hecktic Travels

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt