Miksi maksettua lentolippua ei voi antaa toiselle? Finnair kertoo

Julkaistu:

Tiedätkö, miksi halvoissa lipuissa on käyttörajoituksia?
Halpojen lentotarjousten aikana moni ostaa lennot loppuvuodelle, mutta jos matkan lähestyessä tuleekin este, lippua ei tarjousehtojen mukaan voi antaa kenenkään toisen nimiin.

Matkavakuutus voi korvata esimerkiksi sairaustapauksissa lennon hinnan, mutta maksettua lippua ei voi antaa esimerkiksi ystävälle tai puolisolle, jos se on halvinta hintaluokkaa – eli sitä, jonka ostaa tietoisesti, vaikkei se sisällä mitään joustoja.

Miksei lippua voi siirtää toisiin nimiin halvimmissa lipuissa?

– Lippumuutokset aiheuttavat lisätyötä, mutta kyseessä on enemmän tuoteajattelu. Jos haluaa joustoa, siitä täytyy maksaa himpun enemmän, Finnairin tiedotuksesta kerrotaan.

 

Jos haluaa joustoa, siitä täytyy maksaa himpun enemmän.

– Jos vaihtomahdollisuus olisi, nimenmuutoksen sijaan suurin osa asiakkaista haluaisi vaihtaa omaa lentopäiväänsä, ei antaa lippua toiselle.

– Finnairilla nimenmuutos on mahdollista, mutta ei halvimman hintaluokan Basic-lipuissa. Kaikissa muissa lipputyypeissä nimenmuutos on mahdollista. Euroopan-reiteillä veloitus on 50 euroa ja kaukoreiteillä 100 euroa.

Yhtiöllä on tällä hetkellä käynnissä suuri tarjouskampanja.

– Halvimmat liput sopivat niille, jotka tietävät tasan tarkkaan, että tuolloin matkustan, ja etsivät halvinta hintaa. Me tarjoamme vaihtoehdon heille.

Myös meno-paluulipun käytölle on rajoituksensa: paluulennolla ei saa tulla takaisin, jos ei ole käyttänyt myös menolippua. Miksi?

– Tämä on ihan kansainvälinen IATA-sääntöihin perustuva asia, ei Finnairin sääntö. Lippu täytyy käyttää siinä järjestyksessä kuin se on kirjoitettu.