Matkat

Lähde lomalle luontoon – parhaat piknikpaikat listauksessa

Julkaistu:

Fiilis
Kokeakseen täydellisen luontoelämyksen ei aina tarvitse matkustaa kauaksikaan kaupungista.
1. Abruzzon kansallispuisto, Italia
Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Roomasta löytyy graniittihuippujen ja pyökkimetsien keidas, joka kuuluu vain harvojen italialaisten "näe tämä ainakin kerran elämässäsi" -listalle. Vaikka tämän kansallispuiston paikka olisi juuri sillä listalla! Abrizzossa Pohjois-Italia nimittäin paljastaa jylhät, ikivanhat kasvonsa. Minne tahansa puistossa vaeltaakin kohtaa toinen toistaan upeampia maisemia. Kansallispuisto löytyy läheltä laaksossa sijaitsevaa Pascasserolin kaupunkia, jonka talot on rakennettu vaaleanpunaisista kivistä.

2. Shenandoahin kansallispuisto, USA
Vain reilun 120 kilometrin päässä Washingtonista on yksi Yhdysvaltojen upeimmista kansallispuistoista. Shenandoahin kansallispuistoon kuuluu osa Blue Ridge -vuorista – pitkä ja kapea puisto seuraakin vuoriketjun muotoa. Paikalle kannattaa mennä varsinkin keväällä ja kesällä, jolloin kukat puhkeavat kukkaan ja väriloisto häikäisee silmiä. Puisto on komea näky myös syysaikaan, kun ruska muuttaa koko alueen oranssinpunaiseksi.

3. Ku-ring-gai Chase -kansallispuisto, Australia
Sydneyn pohjoispuolelta, Pittwaterin ja Palm Beachin niemen välistä, löytyy Ku-ring-gai Chase -kansallispuisto. Täällä tarjolla ovat kaikki klassiset Australian herkut - silmän kantamattomiin avaraa pensaikkomaisemaa, hiekkakivimuodostelmia sekä runsaasti mainioita kävelyreittejä ja piknikpaikkoja. Puiston yksi suurista nähtävyyksistä ovat Australian alkuasukkaiden kivikaiverrukset.4. Schwarzwald (Musta metsä), Saksa
Strasbourgin ja Stuttgartin välissä on vaikuttava metsäalue. Mustan metsän valtteja ovat uljaat vuorenhuiput, kauniit järvet ja vesiputoukset. Musta metsä houkuttelee uumeniinsa niin vaeltajia, pyöräilijöitä, veneilijöitä kuin uimareitakin. Paljon ehtii nähdä jo yhden päiväretkenkin aikana, mutta vasta viikonloppulomalla ehtii kunnolla koluta Panoramawegin ja muut huikeat retkieväspaikat.


IS julkaisee Lonely Planetin listauksia, jotka on editoitu ja suomennettu teoksesta Lonely Planet's You Only Live Once © Lonely Planet 2014. Lisätietoja: www.lonelyplanet.com.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt