Matkat

Näissä hotelleissa tapahtuu karmeita! Uskaltaisitko yöpyä?

Julkaistu:

Halloween
Matkahakukone momondo.fi listasi Halloweenin kunniaksi kahdeksan karmivaa kummitushotellia.THE RUSSELL HOTEL
Sydney, Australia
Rähinöivillä merimiehillä oli aikoinaan tapana tulla etsimään täältä yöpaikkaa. 1900-luvun alussa rakennus toimi tilapäisenä sairaala paiseruton aikaan. Nykyään The Russel Hotel muodikas Bed & Breakfast -majatalo. Tarinoiden mukaan hotellin huoneessa kahdeksan majailee merimiehen haamu, joka varmistaa, että matkailijat nukkuvat yönsä turvallisesti.DRAGSHOLMIN LINNA
Odsherred, Tanska
Dragsholmin 800-vuotias linna on yksi Tanskan viehättävimmistä rannikkokohteista – ja usein nimetty Euroopan aavemaisimmaksi linnaksi. Väitetään, että sata sielua vaeltelee sen maastossa ja ravintoloissa.

Linnan kiinnostavimpiin haamuihin kuuluu Harmaa Lady, entinen linnan palvelija, joka avuliaasti purkaa vieraiden laukkuja. Linnan pihalla ratsastelee Bothwellin jaarli, skotlantilainen kuninkaallinen ja entinen vanki. Linnan kummituksista traagisin on kuitenkin Valkoinen Lady. Nuoren aatelistytön isä lukitsi tytön yhteen linnan huoneista saatuaan selville, että tytär oli rakastunut tavalliseen linnan työläiseen. Linnaa entisöitäessä 1930-luvulla rakentajat kauhistuivat löytäessään luurangon valkoisessa mekossa haudattuna linnan seinän sisälle.


HOTEL DEL SALTO
Bogotá, Kolumbia
Pieni kartano sijaitsee kallion kielekkeellä Bogotán kaupungin laitamilla. Se on entinen luksushotelli, joka avattiin vuonna 1928 varakkaiden turistien majapaikaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Hotelli sai kuitenkin hieman erilaisen maineen, kun sen pihan 157 metrin kuolettavasta pudotuksesta tuli suosittu kohde itsemurhaa hautoville. Kielekkeeltä kuolemaan syöksyneiden henget ovat tarinoiden mukaan jääneeet vaeltelemaan hotellin käytäville.

Kartano entisöitiin takaisin menneeseen hohtoonsa ja avattiin uudelleen museona vuonna 2012. Hotel del Saltossa ei voi enää yöpyä, mutta mahtavat näkymät ja karmivat tarinat kiinnostavat turisteja edelleen.FIRST WORLD HOTEL
Genting Highlands, Malesia
First World Hotel Malesiassa on mahtipontinen hotellikompleksi, jossa voi nauttia trooppisesta sademetsästä tai vaikka hurvitella huvipuistossa – ja havaita paranormaaleja ilmiöitä. Maailman neljänneksi suurimman hotellin 6 118 huoneessa nimittäin kummittelee. Äänekkäät haamut ovat hotellin kasinolla rahansa hävinneitä uhkapelureita, itsemurhan tehtyään jäivät möykkäämään hotellille. First World Hotelissa on myös kokonainen kirottu kerros, ja huhupuheiden mukaan hissi hyppää kerroksen 21 yli juuri sen takia.
STANLEY HOTEL
Colorado, USA
Jopa kaikkien kauhutarinoiden isän Stephen Kingin väitetään saaneen kylmiä väreitä tässä hotellissa, eikä suinkaan liian vähäisen vaatetuksen vuoksi. Stanley Hotel toimi myös inspiraationa Kingin menestyskirjalle Hohdolle. Hotelli ottaakin kaiken hyödyn irti maineestaan ja järjestää vierailleen kummitusjahteja ja hyytäviä yökävelyitä hotellin piha-alueella.

Hotellin neljännessä kerroksessa saatat törmätä kikatteleviin tyttöihin, ja alakerran tanssisalissa ovat kuulemma juhlat aina käynnissä. Juhlavieraat tosin ovat siirtyneet ajasta välitilaan jo kauan sitten.
FAIRMONT LE CHÂTEAU FRONTENAC
Quebec, Kanada
Tämä upea linna on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Linna nimettiin 1600-luvulla eläneen Uuden Ranskan kenraalikuvernöörin Louis de Buade de Frontenacin mukaan, joka myös kuoli linnassa vuonna 1698. Kenraalikuvernöörin kuoleman syy on tuntematon, mutta väitetään, että hän ikävöi niin paljon Pariisissa asunutta vaimoaan ,että se vei hänen henkensä. Vielä 300 vuoden jälkeenkin Château Frontenacin vieraat ovat nähneet kenraalikuvernöörin vaeltavan linnan käytävillä vaimoaan etsien. Louis de Buade de Frontenacin haamun lisäksi linnassa kummittelee myös Nainen Valkoisissa, jolla on tapana kiivetä hotellin sänkyihin vieraiden seuraksi.
QUEEN ANNE HOTEL
San Francisco, USA
Alun perin kodikas hotelli toimi Miss Mary Laken tyttökouluna, ja ankaran koulunjohtajattaren väitetään kummittelevan edelleen hotellissa. Koulu myytiin vastoin hänen tahtoaan, ja sen vuoksi hän pysyttelee siellä vaeltaen talon käytävillä. Miss Mary Laken on nähty tälläytymässä peilien edessä ja kuultu näppäilevän vanhan pianon kieliä. Jos uskallat, varaa huone 410, joka on Miss Mary Laken entinen työhuone. Huhujen mukaan johtajatar pöyhii tyynysi ja peittelee sinut yöllä.


HOTEL BURCHIANTI
Firenze, Italia
Hotel Burchianti oli 1930-luvulla suosittu niin runoilijoiden, taiteilijoiden kuin itsensä Benito Mussolinin keskuudessa. Nykyään suosiota selittää myös sen karmivat kertomukset. Vieraat ovat nähneet hotellissa vanhan naisen haamun kutomassa aulan tuolilla sekä aavemaisen palvelustytön siivoamassa huoneita aamuyön tunteina.

Herkkien ei kannata varata Fresco Roomia edes sen kauniin sisäkaton vuoksi. Palatsimaisessa hautaholvissa yöpyneet ovat kertoneet jonkin tuntemattoman olennon tuijottaneen heitä läpi yön ja saaneensa jääkylmiä suudelmia kasvoillensa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt