Tässä on Tukholman uusi vetonaula: "Hyisestä tunnelmasta saa nauttia toppatakissa"

Syyslomaa voi lähteä viettämään vaikkapa Tukholmaan. IS listasi kolme aktiviteettia syksyiseen kaupunkiin, joista yksi on hyvinkin hyinen.

Kiinnostaisiko Tukholman jääbaari?

20.10.2014 15:31

1. Laiva on lastattu lapsilla

Silja Tallinkin Helsingistä Tukholmaan risteilevät Symphony-laiva palaa liikenteeseen uudistettuna.

Laiva oli telakalla kuusi viikkoa, ja nyt sen on tarkoitus houkutella merelle erityisesti lapsiperheitä.

Silja Tallinkin Serenade uusittiin jo alkuvuodesta, mutta nyt sen saamasta palautteesta otettiin oppia, ja laivaa pääsivät suunnittelemaan myös lapset yhdessä Aalto-yliopiston kanssa järjestetyissä työpajoissa.

Nyt leikkipaikkaa on suurennettu ja se muuttaa eri kerrokseen. Siellä on sitä, mitä lapset ovat toivoneet: kiipeilyseinä, legonurkkaus ja jäätelöbaari.

Myös kylpyläosasto on laitettu uusiksi, ja suurennetun lastenaltaan lisäksi sieltä löytyy pieni liukumäki, jota ei aiemmin ollut.Hieman yllättäen lapset toivoivat ruoaksi myös jotain muuta kuin nauravia nakkeja: Promanadelle aukeaa sushibaari. Toive tuli kuulemma monelta eri-ikäiseltä lapselta.

2. Kokeile jääbaariaRuotsin matkailun virallinen verkkosivusto Visit Sweden ja sen lillebro Visit Stockholm suosittavat katsastamaan yhden tämän hetken suosituimmista vetonauloista: jääbaarin.Se sijaitsee hotelli Nordic C:ssä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Nordic Sea.

Vasagatanilla sijaitsevan hotellin uudistuksessa jääbaari on saanut uudet, suuremmat tilat. Luvassa on jäälaseja ja jäisiä drinkkejä.Halutessaan hyisestä tunnelmasta saa nauttia toppatakissa.

3. Syö Michelin-leipää!

Kahdella Michelin-tähdellä palkitun Mathias Dahlgrenin ravintolat, fiinimpi Matsalen ja iisimpi Matbaren, ovat tuttuja monelle Tukholman-reissaajalle, mutta tiesitkö, että nyt kaupungissa on myös hänen leipomonsa?

Green Rabbit -leipomo avattiin toukokuussa Tegnérgatanille. Pääpaino ruisleivässä, mutta tarjolla on myös laaja valikoima muita leipomotuotteita. Lisäksi paikasta saa aamupalaa ja lounasta.Mutta muista: baakeri on maanantaisin suljettu, kuten hyvät ravintolat yleensä. Muina arkipäivinä auki klo 17 saakka, lauantaisin klo 15 saakka.Mikä sinun mielestäsi on Tukholmassa parasta tekemistä? Entä Tallinnassa? Millaisesta lähimatkailusta sinä nautit? Kommentoi alla olevassa kommenttikentässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?