Tässä ovat maailman kalleimmat luksusjahdit - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä ovat maailman hulppeimmat luksusjahdit

Julkaistu: 1.10.2014 9:00

Miljardöörit kilpailevat siitä, kenellä on kaikkein kallein ja isoin jahti.

Tutkimusyhtiö Wealt-X kokosi listan siitä, kenellä on arvion mukaan kymmenen kalleinta jahtia maailmassa. Asiasta uutisoiva Business Insider kuvailee jahteja pieniksi kaupungeiksi, jotka ovat veden päällä.

Kallein huvijahti on arvoltaan 793 miljoonaa euroa. 

1. Eclipse

Venäläinen oligarkki Roman Abramovitsh osti 163,37 metriä pitkän Eclipse-veneen vuonna 2010. Tuolloin se oli maailman suurin jahti - enää ei. Jahdissa on kaksi helikopterin laskeutumispaikkaa, disko, elokuvateatteri, kampaamo ja ravintola. Tämän lisäksi huhutaan, että jahdissa on lasertorjuntajärjestelmä, jolla yritetään estää valokuvaajia kuvaamasta jahdin tärkeitä vieraita. Jahti on arviolta 793 miljoonan euron arvoinen.

2. Azzam

Azzam on peräti 179,83 metriä pitkä huvijahti, jonka omistaa Arabiemiirikuntien presidentti, sheikki Khalifa bin Zayed al-Nahyan. Huvijahti on jopa pidempi kuin jotkin kaupalliset risteilyalukset. Jahdin rakensi saksalainen Lürssen Yachts. Rakentamiseen meni neljä vuotta aikaa. Huhutaan, että jahdissa on jopa 50 sviittiä. Wealt-X:n arvion mukaan 497 miljoonan euron arvoinen Azzam lohkaisi Khalifa bin Zayed al-Nahyan 14,3  miljardin euron nettovarallisuudesta vain 3,5 prosenttia.

3. Topaz

147 metriä pitkän Topazin rakensi myös saksalainen Lürssen Yachts vuonna 2012. Jahti maksoi arvion mukaan 418 miljoonaa euroa. Jahdissa on poreallas, helikopterin laskeutumispaikka, talleja apulaivoille, kuntosali ja elokuvateatteri. Topazin omistaa Arabiemiirikuntien varapääministeri Mansour Bin Zayed Al Nahyan, jonka varallisuus on Wealth-X:n arvion mukaan 6,9 miljardia euroa.

4. A

Tämä tyylikäs Philippe Starckin suunnittelema jahti kuuluu venäläiselle oligarkille Andrei Melnitshenkolle. Jahti on arvion mukaan 309 miljoonan euron arvoinen. Pelkästään jahdin kylpyhanat maksavat 31 700 euroa ja porraskaiteet 47 600 euroa. Jahdissa on myös sänky, joka pyörii nappia painamalla. Tämä mahdollistaa auringonnousun ja auringonlaskun täydellisen näkemisen suoraan sängystä.

5. Serene

Venäläinen Juri Scheffler omistaa 134,11 metriä pitkän jahdin, jossa on turkoosit neonvalot tuomassa jahdille yöllistä hehkua. Scheffler on hankkinut omaisuutensa vodka-bisneksillään.Jahdissa on 48 000 neliötä katettua tilaa seitsemällä eri kannella. Jahdissa on muun muassa sisä- ja uima-altaat. Scheffler hankki jahtinsa 262 miljoonan euron hintaan vuonna 2011.

6. Radiant

109,73 metriä pitkän Radiant-jahdin omistaa autokauppiasmiljardööri Abdulla Al Futtaim Arabiemiirikunnista. Hän osti sen venäläiseltä oligarkiilta Boris Berezovskilta. Jahdissa on aseita, jotka voivat puhkaista mahdollisten hyökkääjien tärykalvot. Siinä on myös vesitykkejä, joilla voisi upottaa lähestyvän veneen sadan metrin säteellä. Jahdissa on jopa jahtia pienempi pikavene, jolla pääsee nopeasti pakoon. Radiantissa on myös muun muassa poreallas ja kuntosali sekä tilaa 20 vieraalle. Jahti on 254 miljoonan euron arvoinen. Radiantista ei ollut kuvaa saatavilla, mutta näet kuvan tästä uutisesta.

7. Dubai

162-metrinen Dubai on yksi maailman isoimmista huvijahdeista. Jahdin omistaa Dubain emiiri, sheikki Mohammed Rashid al-Maktoum. Jahti on 238 miljoonan euron arvoinen.Jahtiin mahtuu 115 vierasta ja miehistön jäsentä. Jahdissa on seitsemän kantta, uima-allas, squash-kenttä, laskeutumistila helikopterille sekä jopa pieni sukellusvene.

8. Al Said

Al Saidin omistaa omanilainen miljardöörisulttaani Qaboos bin Said Al Said. Jahti on 155 metriä pitkä. Sinne mahtuu 70 vierasta ja 154 miehistön jäsentä. Jahti on 238 miljoonan euron arvoinen. Jahdissa on laskeutumispaikka helikopterille, hissi sekä konserttitila, johon mahtuu 50-henkinen orkesteri.

9. Pelorus

Peloruksen omistaa nykyään Hollywood-moguli David Geffen, joka osti jahdin 238 miljoonan euron hintaan vuonna 2011. Tätä ennen jahti oli Roman Abramovitshilla sekä tämän ex-vaimolla. Jahti oli alun perin tehty saudiarabialaiselle liikemiehelle. 115 metriä pitkässä jahdissa on kaksi laskeutumispaikkaa helikopterille sekä paljon ”leluja”, kuten vesiskoottereita.

10. Al Mirqab

Al Mirqabin omistaa Qatarin entinen pääministeri Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani. 133 metriä pitkä jahti valmistui vuonna 2008. Jahdissa on tilaa 24 vieraalle 12 sviitissä. Jahdissa on muun muassa elokuvateatteri, uima-allas, helikopterin laskeutusmialusta sekä tilaa 55 miehistön jäsenelle. Jahti on 198 miljoonan euron arvoinen.

Venäläisen oligarkin Roman Abramovitshin 163,37 metriä pitkä Eclipse.

179,83 metrin pituinen Azzam on Arabiemiraattikuntien presidentin, sheikki Khalifa bin Zayed al-Nahyanin omistama.

147 metriä pitkän Topazin omistaa Arabiemiirikuntien varapääministeri Mansour Bin Zayed Al Nahyan.

Venäläinen oligarkki Andrei Melnitshenko omistaa A-nimisen luksusjahdin.

Tämä 134,11 metrin pituinen jahti on venäläisen Juri Schefflerin omistama.

Dubain emiiri, sheikki Mohammed Rashid al-Maktoum omistaa tämän 162-metrisen huvijahdin.

Omanilainen miljardöörisulttaani Qaboos bin Said Al Said on 155 metriä pitkän Al Saidin omistaja.

Peloruksen nykyinen omistaja on Hollywood-moguli David Geffen.

Al Mirqb kuuluu Qatarin entiselle pääministerille Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thanille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?