Turisti puri poliisia käteen - leviääkö "kannibaalihuume" nyt Espanjan bilekohteessa? - Matkat - Ilta-Sanomat

Turisti puri poliisia käteen - leviääkö "kannibaalihuume" nyt Espanjan bilekohteessa?

Kannibaaliksi nimetty vaarallinen muuntohuume on aiemmin yhdistetty Yhdysvalloissa sattuneeseen järkyttävään kannibaalihyökkäykseen. Nyt poliisi pelkää, että samanlaisia seurauksia aiheuttava aine on alkanut levitä myös Ibizan klubeilla Espanjassa.

Kuvan Ibizan-bilettäjät eivät liity tapaukseen.­

3.7.2014 8:11

Niin kutsuttu kannibaalihuume nousi otsikoihin toukokuussa 2012, kun haitilaissyntyinen Rudy Eugene hyökkäsi kodittoman Ronald Poppon kimppuun Miamissa Yhdysvalloissa. Eugene alkoi purra Poppoa kasvoihin ja syödä tämän lihaa. Hyökkäyksen seurauksena Poppolta puuttuu nenä, iso osa kasvojen ihosta, toinen silmä ja toinenkin on vaurioitunut pahoin.

Myöhemmissä tutkimuksissa tosin selvisi, että Eugenen veressä oli tapahtumahetkellä mahdollisesti pelkkää marihuanaa.

Nyt Ibizan viranomaiset pelkäävät, että saaren San Antonion klubeilla leviävä mysteeriaine aiheuttaisi samantyyppisiä mielihaluja. San Antonio on suosittu kohde varsinkin nuorten lomailijoiden keskuudessa.

Aine on yhdistetty hiljattain Ibizalla sattuneeseen vakavaan välikohtaukseen. Brittituristi laitettiin kahdeksan poliisin voimin käsirautoihin, kun hän puri yhtä poliisimiestä käteen. Paikallisen sairaanhoitajan mukaan poliisilla oli hanskat kädessä tapahtumahetkellä, joten hän selvisi tapauksesta pelkillä mustelmilla.

Ibizan viranomaiset varoittelivat jo aiemmin kesäkuussa, että bileturisteja saatetaan käyttää huumausaineiden koekaniineina ennen kuin aineita aletaan levittää ympäri muuta Eurooppaa.

Kannibaalihuume luokitellaan synteettisiin huumeisiin. Niihin lukeutuvat myös Methylone ja PMMA, jotka ovat Baleaarien bilesaaren käytetyimpiä huumeita. Huumausaineisiin liittyvien pidätysten määrä Ibizalla nousi viime vuonna 14 253 pidätyksestä 18 640 pidätykseen.

Tapauksesta uutisoi Daily Mail.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?