Matkat

Jättimäinen tissiteos herättää huomiota Satakunnassa - Katso kuva!

Julkaistu:

Lehmän lannasta tehty tissiteos kääntää autoilijoiden katseita Satakunnassa.
Performanssitaiteilija Mimosa Palen taideteos Maternal Bio Power Plant komeilee Kullaantien varressa Kokemäellä. Veistos kuvastaa naisen rintaa ja se on tehty lehmän lannasta. Idea tissiteokseen tuli taiteilijan omasta elämästä.

- Olen tullut äidiksi 10 kuukautta sitten. Rinta on nyt isossa osassa minun ja tyttäreni elämässä. Tämä teos on on oodi tissille ja äidinmaidolle, Pale kertoo.

Kookkaalle teokselle oli aluksi vaikea löytää materiaalia. Käsitekesä-näyttelyn kuraattori Aapo Korkeaoja ehdotti Palelle lehmän lantaa. Lehmän lanta sopi teoksen vihreistä arvoista nousevaan sanomaan ja sitä sai läheiseltä sonnitilalta ilmaiseksi. Teos tuhoaa itse itsensä ja tuottaa energiaa.

Lehmänlanta synnyttää metaanikaasua, joka kulkeutuu veistoksen nänneissä oleviin muovipusseihin. Näin äidinmaitoa kuvastava pisara täyttyy aika ajoin.

 

Tämä teos on on oodi tissille ja äidinmaidolle.Veistoksen rakentamiseen meni noin kuukausi ja Pale sai avukseen assistentteja Kankaanpään taidekoulusta. Työ oli Palen mukaan hyvin fyysistä ja lihaskuntoa vaativaa.

- Siellä oltiin välillä pää alaspäin veistämässä ja polviin asti itse materiassa, Pale nauraa.

Hän on aikaisemmin tehnyt palkitun Mobile Female Monumentin, joka kuvastaa naisen synnytyselintä. Palen mukaan teoksien välillä on jonkinlainen yhteys.

- Taiteeni kertoo omasta elämästäni. Silloin ehkä alapään asiat oli enemmän keskiössä.

Kuituhamppupellolle rakennetun Käsitekesä-näyttelyn avajaisia vietetään tänään ja se on avoinna yleisölle elokuun loppuun asti. Näyttelyyn kuuluu myös muita ympäristö- ja tilateoksia. Käsitekesää tukee Koneen säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Satakunnan Kansa uutisoi Palen tissiteoksesta ensimmäisenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt