Matkat

Paikat sekaisin lentoyhtiön puhelinpalvelussa – mies päätyi 6400 kilometria väärään suuntaan

Julkaistu:

Yhdysvaltalaismies on haastanut British Airwaysin oikeuteen lentolipun varauksen yhteydessä sattuneen sekaannuksen vuoksi.
Espanjan Granadaan lomalle mielinyt hammaslääkäri Edward Gamson päätti matkaa järjestellessään varata lentolippunsa puhelimitse.

Yhdysvaltain Marylandissa asuvan miehen ratkaisu osoittautui huonoksi, sillä lentokoneessa istuessaan hän sai kuulla olevansa matkalla lähes 6400 kilometrin päähän määränpäästään.

Totuus valkeni, kun Gamson ihmetteli miehistön jäsenelle, miksi kone suuntasi Lontooseen tehdyn välilaskun jälkeen etelän sijasta länteen. Syy selvisi pian: kone oli matkalla Karibialla sijaitsevalle Grenadan saarelle.

Grenadan ja Granadan sekoittaminen puhelinkeskustelussa on helppoa, vaikkakin Gamson väittää kertoneensa British Airwaysin virkailijalle, että halusi matkustaa Espanjaan.

Lentoyhtiö hyvitti sekaannusta tarjoamalla ensimmäisessä luokassa matkustaneelle Gamsonille sekä hänen matkakumppanilleen korvauksina noin 280 euron summan ja 80 000 lentokilometriä.

Granadan päähän tekemiensä ennakkovarausten peruuntumisten vuoksi Gamson kuitenkin väittää menettäneensä rahaa noin 25 000 euron edestä.

Mies vaatii nyt saataviaan oikeusteitse.

Tapauksesta kertovan Mashable-sivuston mukaan erikoisinta tapauksessa on se, että se ei ole ensimmäinen laatuaan. Grenadan-koneen matkustamohenkilökunta oli kertonut Gamsonille, että samankaltainen tapaus oli sattunut vain viikkoa aiemmin toiselle matkustajalle.

Myös viime vuodelta tiedetään tapaus, jossa vanhempi naishenkilö päätyi British Airwaysin siivillä Granadan sijasta Grenadaan. Lue IS:n lokakuussa tapauksesta julkaisema uutinen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt