Severi

Matkat

Etkö halua lähteä mökille? Katso parhaat vinkit kaupunkijuhannukseen!

Julkaistu:

Juhannus
Karmea sää ei kannusta mökkeilemään. IS kokosi vinkit, miten päästä juhannustunnelmaan kaupungissa.
Perinteisesti kaupunkien keskustat autioituvat juhannuksen aikaan. Ennustettu karmea juhannussää voi kuitenkin saada yhä useamman valitsemaan kaupungin mökkijuhannuksen sijaan.

Onneksi suurimmissa kaupungeissa ei tarvitse jäädä neljän seinän sisään yksin kököttämään, koska juhannustunnelmaa kaipaavalle riittää monenlaisia tapahtumia.


- Juhannusta viettävät kaupungissa urbaanit kaupunkilaiset ja nuoret, jotka ovat töissä. Yhä useampi on huomannut, että Helsingissä on vaihtoehto sille, että menee landelle hyttysten syötäväksi, kertoo Helsingin matkailun vastaava matkailutiedottaja Mari Somero.

Someron mukaan säästä riippumatta yhä enemmän ihmiset viettävät juhannusta kaupungissa. Hän muistuttaa, että yöttömän yön juhlan aikaan pääsee näkemään Helsingin hiljaisemman ja rauhallisemman puolen.

We love Helsingin juhannustansseissa pääsee maalaisjuhannustunnelmaan. Ruokakauppoja on auki, ja jos on hyvä ilma, voi mennä piknikille puistoon. Helsingin juhannuksessa on myös se hyvä puoli, ettei tarvitse jonottaa baareihin. Nykyään on yhä enemmän baareja ja ravintoloita auki juhannuksenakin, Somero listaa.


Tampereelta kerrotaan, että juhannusaikaan järjestettävä Valtteri-festivaali on kasvanut joka vuosi. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Pakkahuoneen ympäristössä.
- Kaupunkijuhannus on varmasti edelleen hiljainen, mutta tarjonta lisääntyy joka vuosi. Täällä on paljon matkailijoita, jotka eivät välttämättä ymmärrä, että juhannus on aikaa, jolloin ihmiset lähtevät kaupungista, mutta myös nuoret viettävät juhannusta enemmän ja enemmän kaupungissa, muistuttaa matkailutiedottaja Heli Jokela Visit Tampere -matkailuneuvonnasta.

Tampereella maalaisjuhannustunnelmaan pääsee lähtemällä Viikinsaareen viettämään Retro Juhannusta.


- Ei tarvitse omistaa mökkiä, koska Tampereelta luontoa löytyy läheltäkin, Jokela sanoo.
Kaupungissa pysymisessä on sekin hyvä puoli, että sillä tavalla onnistuu välttämään ruuhkat. Kaupungeissa väki keskittyy tiettyihin paikkoihin, koska juhannus on kaikkialla aikaa, jolloin ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan.

- Perinteisesti Turun saaristossa on kovat ruuhkat. Kun olin itse kaupungissa juhannuksena, kadut olivat ihan tyhjät ja sai ajaa pyörällä keskellä tietä, kun ei ollut autoja, miettii tiedottaja Miia Alhanen Visit Turku -matkailuneuvonnasta.

Näin voit viettää juhannusta suurimmissa kaupungeissaHelsinki
 • Juhannuksen vietto alkaa Seurasaaressa juhannusaattona 20. kesäkuuta kello 16. Keskikesän juhlaa vietetään yömyöhään kello yhteen asti. Seurasaaren juhannusvalkeilla on erilaista ohjelmaa koko perheelle. Liput Seurasaareen 20 euroa, alle 15-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.
 • Juhannuskokkoja pääsee ihailemaan mereltä käsin Kauppatorilta lähtevillä risteilyillä. Osa kokkoristeilyistä on illallisristeilyjä, joilla pääsee seuraamaan Seurasaaren ja Sipoon Kaunissaaren kokkoja.
 • Pihlajasaaren juhannuskokko sytytetään aattoiltana kello 21. Pihlajasaareen pääsee Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta. Edestakainen matka vuoroaluksella maksaa 3,50-6 euroa.
 • Juhannusta tanssitaan We Love Helsingin jo perinteeksi muodostuneissa Juhannustansseissa, joihin pääsee tänäkin vuonna osallistumaan kolmena iltana 19.-21. kesäkuuta Ravintola Kuudennessa Linjassa ja Kaikussa.
 • Juhannustansseissa pyörähdellään myös Linnanmäellä, jonka Estradilla järjestetään tanssit juhannusaattona kello 19-21.
 • Juhannuskansaa viihdyttää viikonlopun aikana myös Klovni Sebastian.
 • Juhannusta voi viettää myös illastamalla 50 metrin korkeudessa, kun yli 40 maassa kiertänyt Dinner in the Sky -tapahtuma palaa kaupunkiin. Nosturilla taivaalle nouseva illallispöytä koetaan Lasipalatsinaukiolla juhannusviikolla 17.-22. kesäkuuta.
 • Helsingin Kallion perinteikkäät korttelisaunat palvelevat juhannuksenakin. Arlan sauna on normaalisti avoinna ja palvelee kello 14-20 myös juhannuksena. Kotiharjun puulämmitteinen korttelisauna pitää kiukaat kuumina juhannusaattona. Myös Sauna Hermanni palvelee juhannusvieraita.
 • Uimastadionilla kassa suljetaan juhannusaattona kello 16. Juhannuspäivänä maauimala on auki 10-20.
Jyväskylä

 • Juhannustansseja aattoiltana: Ränssin Kievarin Juhannus, Varjolan Juhannus, koko perheen juhannusjuhla Peurungassa, Riihivuoren juhannusaatto, Juhannustanssit Juurikkasaaressa, Lavatanssit Savion lavalla, Noukanniemen Juhannus, Lavatanssit Hangan lavalla.
 • Juhannustansseja juhannuspäivänä: Lavatanssit Kuikan Lavalla, Savion lavalla, Hiekkarinteen lavalla, Hangan lavalla.
 • Juhannuskokkoja: Kello 20 Pohjolan pellolla, Varrasperäntien varrella, Moksi, Korpilahti. Kello 20 Noukanniemi, Noukanniementie 99, Haapaniemi (säävaraus). Kello 21 Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa.
 • Juhannusristeilyjä lähtee Päijänteelle ja kanavalle juhannusaattona ja -päivänä.
Oulu

 • Sisäaktiviteettipuisto Superpark on auki koko juhannuksen.
 • CityJuhannus 2014 -tapahtuma Oulun torilla. Kaksipäiväisessä keskikesän juhlassa on iskelmätähtiä, karaokea ja DJ.
 • Juhannusaaton iltamat Turkansaaressa. Ohjelmassa yhteislaulua, juhannustanssit ja kokko.
Turku
 • Juhannustansseja Uittamon tanssilavalla perjantaina ja lauantaina kello 20-01, Rykmentintie 29.
 • Fortuna-korttelin juhannus 20.6. kello 18-23. Fortunan juhannuksessa tanssitaan perinteisen tanssimusiikin ja maailman rytmien tahtiin.
 • Ruissalon kylpylän tanssit juhannusaattona ja -päivänä. Ohjelmassa mm. tanssia, juhannussalon pystytystä, makkaran grillausta ja kokko.
 • Ruissalon perinteiset juhannustanssit. Ruissalon historiallisen telakka-alueen lavalla viihdyttää iskelmäkuningatar Eini ja tanssimusiikkiorkesteri Norolan Pojat. Klo 16 alkaviin Juhannustansseihin pääsee kätevästi joko autolla tai Jakke Jokilautan tunnelmallisessa kyydissä.
 • Ravintolalaiva Espositossa järjestetään perinteiset juhannustanssit.
 • Dynamo-klubilla juhannuksen latotanssit perjantaina ja lauantaina kello 21-04.
 • Samppalinnan maauimala auki 20.6. juhannusaattona klo 6-13, juhannuspäivänä suljettu.
 • Jukupark auki juhannusviikolla joka päivä kello 11-17.
 • Juhannusristeilylle pääsee M/S Rudolfinalla juhannusaattona lounas-, päivällis- tai kokkoristeilylle ja S/S Ukkopekalla aattoiltana päivällis- ja kokkoristeilylle Airistolle.
 • Uittamon juhannustanssit.
Tampere

 • Valtterifestival järjestetään tänä vuonna 20-21.6. Tullinaukion ympäristössä. Siellä esiintyvät mm. Jätkäjätkät,
 • Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Risto, Samuli Putro, Scandinavian Music Group ja Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet.
 • Viikinsaaressa järjestetään aattoillan tanssit, kokko sekä saunailta. Saareen pääsee laivalla Laukontorilta.
 • Särkänniemi on avoinna normaalisti. Koiramäellä on lastenteatteria ja harmonikansoittoa juhannusaattona ja -päivänä. Aattona lisäksi kokko, sekä Mustanlahden tapahtumasatamassa keikalla Buddha Surfers.
 • Särkänniemi on avoinna myös juhannuksena.

Kuopio
 • IhmeTuvan Juhannusjuhla. Kokko syttyy juhannusaattona kello 21, jonka jälkeen esiintyy Jani Wickholm. Pihassa tarjolla loimulohta ja muikkuja, makkaraa, kahvia ja virvokkeita.
 • Syvänniemen juhannus Hermannitalossa. Juhannuskokko syttyy kello 20.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Timon vaimolla todettiin aggressiivinen keuhkosyöpä: ”Mari niin toivoi, että näkisi kevään”

  2. 2

   Omakotitalo paloi Kirkkonummella – kaksi ihmistä kuoli

  3. 3

   ”Ari” on kuin ilmetty menestyvä ura­tykki – oikeasti perä­kamarin poika elää eläkeläis­vanhempiensa rahoilla

  4. 4

   Tomi Metsäkedon jatko Mamma Mia! -musikaalissa epävarma – vastaava tuottaja: ”Nollatoleranssi tällaiseen käytökseen”

  5. 5

   Trumpin loukkaama sotilaan leski astui esiin – kertoi kohu­puhelusta omin sanoin

  6. 6

   Yksi mies torpedoi Hitlerin pääsyn Yhdysvaltain länsirannikolle – ”He pitivät Los Angelesin turvassa ampumatta laukaustakaan”

  7. 7

   Wahlroos latasi palkan­korotuksista: ”Paperi­kone menee kiinni”

  8. 8

   Näyttelijä Melissa Bellin, 44, kuppikoko on K – avautuu vaikeuksista: ”Rinnoistani on tullut ongelma”

  9. 9

   Harvinainen haastattelu uutuuskirjassa: Mika Myllylän tytär kertoi rehellisesti äitinsä koettelemuksista – ”Sellaista julmuutta en pysty ymmärtämään”

  10. 10

   Heidi Selin suunnitteli supertähdille vaatteita – sitten elämä Yhdysvalloissa romahti hetkessä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maria Veitola laukoo suorat sanat Tomi Metsäkedon Tähdet, tähdet -potkuista – ”Hänellä on selkeä ongelma”

  2. 2

   Räikkösen ja Verstappenin kohutilanteesta iso meteli – nyt puhuu F1-kisatuomari Mika Salo: ”Ei ollut mitään epäilystä”

  3. 3

   Jouni Hynynen koki hurjan muodonmuutoksen – ajoi päänsä kaljuksi: tunnistaisitko rokkaria?

  4. 4

   Verorahoilla jonojen ohi leikkaukseen jo nyt? Näin Laura Räty ohjaa jo täyttä vauhtia lääkäreitä lähettämään potilaansa yksityiselle puolelle hoitoon

  5. 5

   Mika Salo julkaisi harvinaisen videon F1-tuomarien huoneesta – tämä sinetöi Verstappenin kohtalon Räikköstä vastaan

  6. 6

   Harvinainen haastattelu uutuuskirjassa: Mika Myllylän tytär kertoi rehellisesti äitinsä koettelemuksista – ”Sellaista julmuutta en pysty ymmärtämään”

  7. 7

   Max Verstappenilta kova syytös F1-tuomarille: ”Siellä on se yksi idiootti”

  8. 8

   Heidi Selin suunnitteli supertähdille vaatteita – sitten elämä Yhdysvalloissa romahti hetkessä

  9. 9

   ”Ari” on kuin ilmetty menestyvä ura­tykki – oikeasti perä­kamarin poika elää eläkeläis­vanhempiensa rahoilla

  10. 10

   Mies antoi 14-vuotiaalle kannabista ja harrasti tämän kanssa seksiä – ei tuomiota seksuaalisesta hyväksikäytöstä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  2. 2

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  3. 3

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  4. 4

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  5. 5

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  6. 6

   Maria Veitola laukoo suorat sanat Tomi Metsäkedon Tähdet, tähdet -potkuista – ”Hänellä on selkeä ongelma”

  7. 7

   Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!

  8. 8

   Näin päättyi Napakymppi-parin Ikaalisten matka – piikki auki, Ville jätti taksit maksamatta: ”Odotin, milloin pääsen pois”

  9. 9

   Lahdesta löytynyt vainaja edelleen tunnistamatta – poliisi julkaisi poikkeuksellisesti kuvan ruumiista

  10. 10

   Nuoren Emman netti-ihastus olikin kaljuuntuva, 53-vuotias kauppias – sen jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Timon vaimolla todettiin aggressiivinen keuhkosyöpä: ”Mari niin toivoi, että näkisi kevään”

  2. 2

   Omakotitalo paloi Kirkkonummella – kaksi ihmistä kuoli

  3. 3

   ”Ari” on kuin ilmetty menestyvä ura­tykki – oikeasti perä­kamarin poika elää eläkeläis­vanhempiensa rahoilla

  4. 4

   Tomi Metsäkedon jatko Mamma Mia! -musikaalissa epävarma – vastaava tuottaja: ”Nollatoleranssi tällaiseen käytökseen”

  5. 5

   Trumpin loukkaama sotilaan leski astui esiin – kertoi kohu­puhelusta omin sanoin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Maria Veitola laukoo suorat sanat Tomi Metsäkedon Tähdet, tähdet -potkuista – ”Hänellä on selkeä ongelma”

  2. 2

   Räikkösen ja Verstappenin kohutilanteesta iso meteli – nyt puhuu F1-kisatuomari Mika Salo: ”Ei ollut mitään epäilystä”

  3. 3

   Jouni Hynynen koki hurjan muodonmuutoksen – ajoi päänsä kaljuksi: tunnistaisitko rokkaria?

  4. 4

   Verorahoilla jonojen ohi leikkaukseen jo nyt? Näin Laura Räty ohjaa jo täyttä vauhtia lääkäreitä lähettämään potilaansa yksityiselle puolelle hoitoon

  5. 5

   Mika Salo julkaisi harvinaisen videon F1-tuomarien huoneesta – tämä sinetöi Verstappenin kohtalon Räikköstä vastaan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Työttömät kieltäytyivät työstä aina samalla selityksellä – teollisuuspohatan vastaveto saikin hakijan leuan loksahtamaan

  2. 2

   Dopingtuomion saaneen Therese Johaugin ulkoinen olemus on jotain aivan muuta kuin kaksi kuukautta sitten – katso kuvat

  3. 3

   Huomaatko erikoisen yksityiskohdan? 19-vuotiaan Lisan viaton bikinikuva kummastuttaa Instagramissa

  4. 4

   Leivinuunin ”lisälaite” yllätti pariskunnan – tunnelmallinen lauantai-ilta meni pilalle

  5. 5

   Thaimaalaista Marisaa vietiin, kun Pattayan baarikadulla asteli vastaan suomalainen Mauri: ”Olen onnen nainen, kun sain hyvän miehen”

  6. Näytä lisää