Tänne suuntaavat nyt kaikki! Tallinnassa on uusi trendikaupunginosa

Julkaistu:

Tallinna
Kalamaja on pop! Tallinnan Kalamaja on kaikkien trenditietoisten mekka, jossa onnistuvat niin sisustusostokset, kahvittelu ja kuin hauska illanviettokin.
Muutaman vuoden ajan Kalamajan alue on ollut Tallinnan kuumin trendipaikka. Tallinnan sataman vierestä alkava Pohjois-Tallinnassa sijaitsevan alueen vanhat teollisuusrakennukset on kunnostettu design-popup-myymälöiksi ja ajan patinoimat puutalot suosituiksi kahviloiksi.

Kalamaja on yksi Tallinnan vanhimpia asuinalueita ja toiminut kaupungin tärkeimpänä kalasatamana, jonka kertoo jo alueen nimikin.

Kaupunginosa pääsi 40-luvulla pahasti rapistumaan, mutta viimeiset yli kymmenen vuotta taloja on kunnostettu ja alue on puhjennut uuteen kukoistuskauteen.

Alueen tunnelma on yhdistelmä Helsingin Puuvallilaa ja Kalliota, mutta osa rakennuksista kaipaa vielä kipeästi korjausta.

Matkailusivusto Skyscanner sijoitti Kalamajan top 20 hipsterikaupunginosien listalle, eikä suotta. Lauantaisin alueella järjestetään suosittu Telliskivin kirpputori (Telliskivi 60 A). Samassa osoitteessa sijaitsee myös Telliskivi Loomelinnak, josta löytyy sisustusliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja ateljeita.

Telliskivin baareista vierailun arvoisia ovat pienpanimoihin erikoistunut Pudel Baar, viineihin panostava Pokaal ja tyylikkäänä ruokapaikkana tunnettu F-Hoone.Kalamajan käyntikorttina ovat 20-30-luvuilla rakennetut perinteiset tallinnalaistalot, jotka olivat ennen kalastajien ja kauppiaiden asuintaloja.

Kaksi- ja kolmikerroksiset puutalot ovat nähtävyys itsessään ja koko Tallinnan alueella niitä on tänä päivänä jäljellä 500. Kauneimmat ja korjatut puutalot sijaitsevat Salme-, Kungla, Valgevase ja Uus-Kalamaja -kaduilla.

Puutalokierroksella tutustuu samalla alueeseen ja voi vierailla kivijalkakahviloissa, -baareissa ja -liikkeissä.

Kalamajan kaupunginosa kehittyy koko ajan, uusia liikkeitä perustetaan ja alue on saanut pysyvästi nuoren sekä luovan sukupolven boheemin leiman.


Retro Osakond myy vanhoja kunnostettuja retrohuonekaluja Telliskivi Loomelinnakissa.


Homeart-sisustusliike (Telliskivi 60 A) tarjoilee Suomen hintoihin verrattuna edullisia sisutustavaroita ja liikkeen tiloissa toimii myös kahvila.


Sataman lähellä sijaitseva Viron designkeskus (Kalasadama 8) edustaa paikallisia suunnittelijoita ja sen vieressä sijaitsee suosittu Klaus-kahvila.


Minu Väike Maailm -kauppa (Telliskivi 60 A) edustaa paikallisia Eerin, Nurme Seep ja Villapai -lastenvaatemerkkejä.


Boheem-kahvila (Kopli 18) on yksi Kalamajan alueen suosituimmista kahviloista ja sijaitsee perinteisessä tallinnalaispuutalossa. Muita vierailun arvoisia Kalamajan paikkoja ovat alueen pioneerikahvilana tunnettu Moon (Võrgu 3) ja retrohenkinen kulmabaari Tops (Soo 15).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt