Matkat

Näe ainakin nämä 11 paikkaa ennen kuin kuolet!

Julkaistu:

Matkalle
Aftonbladet listasi 11 maailman upeinta paikkaa, joissa jokaisen tulisi vierailla elämänsä aikana.
Matkailu avartaa, ja ihmisillä on matkojen suhteen erilaisia mieltymyksiä: yksi haluaa kaupunkilomalle Pariisiin, toinen seikkailumatkalle Etelä-Amerikkaan. On kuitenkin olemassa henkeäsalpaavia ja legendaarisia paikkoja, joissa ihan kaikkien kannattaisi vierailla ainakin kerran.

1. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu on yksi maailman seitsemästä ihmeestä, kaupunki, jonka inkat hylkäsivät 1500-luvun puolivälissä. Se sijaitsee yli 2 400 metrin korkeudessa. Ehdottomasti upein ajankohta nähdä Machu Picchu on auringon noustessa.

2. Manhattan, New York

New York on kaupunki, joka ei koskaan nuku. Yksi hienoimmista suurkaupungin maisemista on Manhattanin taivaanranta ja sen pilvenpiirtäjät. Huikea näkymä kannattaa katsastaa Rockefeller Centerin Top of the rock -tasanteelta.

3. Pääsiäissaaret

Chilelle kuuluva saari Tyynellämerellä on yksi maailman eniten eristyksissä olevista paikoista. Saari tunnetaan parhaiten suurista kivipatsaistaan. Pääsiäissaaret kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.


4. Angkor Wat, Kambodza

Angkor Wat on ehdottomasti tunnetuin temppeli Angkorin rauniokaupungissa pohjoisessa Kambodzassa. Se on myös yksi tärkeimmistä arkeologisista paikoista kaakkois-Aasiassa ja erittäin suosittu turistikohde.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

5. Kuollutmeri

Kuollutmeri sijaitsee Jordanian ja Israelin rajalla ja se on houkutellut turisteja antiikin ajoista lähtien. Ilma on puhdasta ja vaikka Kuolleenmeren vesi on suolapitoista, on se myös täynnä hyvää tekeviä mineraaleja ja terveellistä mustaa savea. Jokaisen tulisikin kellua Mustanmeren aalloilla ainakin kerran.


6. Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on kokonaisuudessaan upea paikka. Erityisesti Taru sormusten herrasta -elokuvasaagan fanien kannattaa suunnata maahan, sillä elokuvat on kuvattu Matamatassa Uudessa-Seelannissa. Kuvausmaisemissa voi tutustua elokuvassa nähtyihin rakennuksiin ja pistäytyä Green Dragon Innin ravintolassa.

7. Golden Gaten silta, San Francisco

Yhdysvaltojen San Franciscon kuuluisa nähtävyys on Golden Gate -silta, jonka moni haluaa elämänsä aikana katsastaa. Riippusilta on huimat 2700 metriä pitkä, ja sen voi ylittää kävellen, pyöräillen tai autolla. Silta valmistui vuonna 1937.


8. Kristuksen ylösnousemuksen katedraali, Pietari

Pietarissa sijaitsevaa kirkkoa kutsutaan Verikirkoksi. Se on rakennettu paikalle, missä Aleksanteri II murhattiin. Kirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, mutta ennen kaikkea siellä tulee vierailla sen kauneuden vuoksi.

9. Dubrovnik, Kroatia

Kroatialaiskaupunkia ympäröivä kaupunginmuuri on upea kävelykohde ja vanhakaupunki on koko kaupungin symboli – se on myös Unescon maailmanperintölistalla. Lähes kaksi kilometriä pitkä muuri kohoaa noin 25 metrin korkeuteen. Muurilla kävellessä voi ihailla vanhankaupungin kauneutta.


10. Victorian putoukset, Zimbabwe

Victorian vesiputous Afrikassa on näky, jollaista ei ole muualla. Putous on yksi maailman suurimmista; 1600 metriä leveä ja yli 100 metriä korkea. Tarpeeksi rohkeiden kannattaa ehdottomasti hypätä putouksilla benjihyppy – vastaavaa kokemusta ei varmasti tule toiste vastaan.

11. Venetsia, Italia

Venetsia on rakastavaisten kaupunki, ja läheisyytensä vuoksi suomalaisille täydellinen pitkän viikonlopun matkakohde. Kaupungin kujat ja kanavat houkuttelevat matkailijaa, ja kanaaleja pitkin voi matkata romanttisesti gondolin kyydissä.

Missä paikoissa sinä haluaisit ehdottomasti vierailla?


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt