Perheen kanssa kesälomalla Eurooppaan? Katso 6 huikeinta huvipuistoa

Julkaistu:

Huvipuistot
Trivago-sivusto kokosi kuusi mielenkiintoista matkavinkkiä perhelomaa varten.
Kyllästyttääkö ainainen kesäreissu Linnanmäen huvipuistoon? Perheen kesälomalla voi suunnata edullisesti myös Eurooppaan.

Maailmankuulujen Disneylandin ja Legolandin lisäksi upeita elämyspuistoja löytyy myös Belgiasta, Hollannista, Saksasta ja Italiasta.

1. Legoland (Billund, Tanska)Tanskan Legoland on unelmalomakohde. Hurjien vuoristoratojen ohessa elämyspuiston ehdoton kohokohta on Miniland, josta löytyvät maailmankuulut kaupungit nähtävyyksineen yli 20 miljoonasta LEGO-palikasta rakennettuina.

Päivälipun Legolandiin nelihenkiselle perheelle voi hankkia etukäteen netistä alkaen 103,30 eurolla.


2. Disneyland (Pariisi, Ranska)

Pariisin Disneyland on kävijämääränsä perusteella Euroopan elämyspuistoista suurin. Kaksi eri teemapuistoa, Disneyland Park ja Walt Disney Studios tarjoavat lomailijoille yli 50 erilaista huvipuistolaitetta, uskomattomia nähtävyyksiä, esityksiä ja paraateja. 

Aikuisten päivälipun Pariisin Disneylandiin saa netistä hintaan 64 euroa sisältäen pääsyn molempiin puistoihin. Lippu on voimassa vuoden ajan ostopäivästä alkaen.


3. Plopsaland De Panne (De Panne, Belgia)


Mikäli suunnitelmissa on lomamatka pienten lasten kanssa, Belgian rannikolta löytyvä Plopsaland de Panne on hyvä vaihtoehto. Koko perheen viihdykkeitä riittää vesiseikkailuista, vuoristoradoista, keinuista ja karuselleista aina maatilan eläinten silittelyyn asti.

Plopsalandin nettikaupan hinta aikuisten lipulle on 30 euroa.


4. Efteling (Kaatsheuvel, Hollanti)


Euroopan parhaaksi huvipuistoksi vuonna 2012 valittu Efteling saattaa olla suomalaisille hieman vieraampi kohde. Hurjien vuoristoratojen ja Euroopan suurimman suihkulähdeshow Aquanuran lisäksi Hollannissa sijaitsevan teemapuiston tunnetuimpiin vetonauloihin kuuluu kummitustalo Villa Volta. Efteling avasi ovensa yleisölle ensi kertaa jo vuonna 1952.

Nettikaupasta ostettuna yhden hengen lipun Efteling-puistoon saa 32 eurolla. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi.


5. Gardaland (Gardajärvi, Italia)


Italiaan matkatessa voi ranta- ja kaupunkilomaan yhdistää helposti vähintään yhden huvipuistopäivän. Gardaland on Italian suosituin huvipuisto. Italian suurimman järven, Gardajärven rannalla sijaitsevasta teemapuistosta löytyy vuoristoratojen ja muiden huvipuistolaitteiden lisäksi myös Sea Life -akvaario, jossa uiskentelee yli 150 eri lajin edustajaa.

Aikuisten päivälipun huvipuistoon saa internetistä hintaan 27,50 euroa.


6. Phantasialand (Brühl, Saksa)


Saksan Brühlissa sijaitsevassa Phantasialandissa riittää vauhdikasta ajanvietettä niin hurjapäille kuin arkajaloillekin. Phantasialand on jaettu kuuteen eri alueeseen ja on yksi Saksan suosituimmista huvipuistoista houkutellen parisen miljoonaa kävijää vuosittain.

Aikuisten päivälippu Phantasialandiin maksaa 45 euroa ja 4-11 -vuotiaat lapset nauttivat huvipuiston tarjonnasta hintaan 22 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt