Katso miltä huippumoderni jättiristeilijä näyttää sisältä

Helsingin Länsisatamassa pistäytyi suurin koskaan Suomessa vieraillut risteilyalus Royal Princess. Se on 66 metriä korkea ja 330 metriä pitkä vetten päällä liikkuva viihtymiskeskus.

20.5.2014 19:16

ISTV pääsi vierailemaan Itämeren uudelle prinsessalle. Katso oheiselta videolta miltä huippumodernin, viime vuonna valmistuneen valtamerikelpoisen risteilijän sisällä näyttää.

Tuttujen Tukholman ja Tallinnan väliä risteilevien lauttojen rinnalla Prinsessa on moderni jättiläinen. Räikeä kokoero ei kuitenkaan pistä silmään enää sisätiloissa.

- Princess Cruises ei satsaa alustensa jättiauloihin tai korkeisiin sisätiloihin, vaan laadukkaaseen ja viihtyisään kokoon, kertoi varustamon markkinointia edistävän yrityksen edustaja Michael Korhonen.

Viihtyminen näyttääkin olevan kaiken a ja o. Eikä ihme, sillä 11 yötä kestävä risteily saattaa puuduttaa jos laivalla on tylsää.

Varustamon konsepti onkin tarjota erilaisia ja monipuolisia osastoja toinen toisensa perään. On 800 katsojaa vetävä teatteri, atrium-piha (orkesteri & tanssi), yökerho, kasino, taidegalleria (taulut huutokaupataan), spa-kylpylä, kauneushoitola, kuntokeskus (meripanoraama), ravintoloita, baareja, kahviloita sekä kolme ulkokannella olevaa uima-allasaluetta.

Suurimman altaan päällä on jättikokoinen näyttö elokuvia ja konsertteja varten. Toinen erikoisuus on lapsilta kielletty uima-allasalue. Se on pyhitetty ilmeisesti senioreille, jotka haluavat huilata ja polskia rauhassa.

Yksi laivan vetonauloista on ”sea-walk”. Se on yhdeksän metriä yli partaan kaartuva kävelysilta, jossa on lasipohja. Sen päällä voi tepastella ja katsoa merenpintaa noin 40 metrin korkeudesta – jos uskaltaa.

Laivassa on 1700 hyttiä, joissa on parveke. Sisähyttejä on vain 342.

Spa ja kauneushoitola tarjoavat hiukan enemmän kuin mihin on totuttu. Sen vetonauloja ovat mm. botox-ruiskeet ja hampaiden valkaisut.

Royal Princess vietti Helsingissä vain vajaan vuorokauden. Se lähti tiistaina iltapäivällä risteilyn viimeiseen satamaan Tukholmaan.

Yksitoista yötä kestänyt risteily starttasi Kööpenhaminasta. Laiva pysähtyi kahdeksassa Itämeren kaupungissa, mutta kyytiin ei voinut hypätä matkan varrelta. Matkustajia se otti vain Kööpenhaminasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?