18 matkakohdetta: nämä paikat kaikkien on nähtävä elämänsä aikana - Matkat - Ilta-Sanomat

18 matkakohdetta: nämä paikat kaikkien on nähtävä elämänsä aikana

Machu Picchu.

Julkaistu: 23.4.2014 15:47

Näihin matkakohteisiin kaikkien kannattaa suunnata.

Huffington Post on listannut matkakohteet, jotka kannattaa nähdä elämänsä aikana.

Rio de Janeiro. Brasiliassa sijaitseva Rio de Janeiro on yksi maailman suurimmista kaupungeista. Sitä kutsutaan ihmeelliseksi kaupungiksi, Cidade Maravilhosa. Riossa on yli 20 hiekkarantaa ja lukemattomasti nähtävyyksiä. Tämä metropoli tarjoaa matkailijalle arkkitehtuuria, museoita, gallerioita sekä luontoa.

Machu Picchu. Perussa Andien harjanteella sijaitsevaa Unescon maailmanperintökohdetta Machu Picchua kutsutaan kadonneeksi kaupungiksi. Machu Picchu on kenties vaikuttavin jäänne inkojen ajalta, ja se säilynyt uskomattoman hyvässä kunnossa.

Galapagos saaret. Tyynessä valtameressä sijaitsevat Galapagossaaret kuuluvat myös Unescon uhanalaisiin maailmanperintökohteisiin. Vaikuttava luonto ja eläimet, kuten jättiläiskilpikonnat, kuuluvat saarten ihmeisiin.

Torres del Painen kansallispuisto. Chilessä sijaitsevassa Torres del Painen kansallispuistossa seikkailija voi haastaa itsensä esimerkiksi jäätikkövaelluksella. Varoituksena: tuuli on niin voimakas, että se voi saada kumoon jopa aikuisen miehen.

Islanti. Atlantin valtameren pohjoisosassa sijaitseva Islanti on kuuluisa kuumista lähteistä sekä toistuvista tulivuorenpurkauksista. Islantia kutsutaankin sekä tulen että jään maaksi.

Pariisi. Ranskan pääkaupungista Pariisista eivät nähtävyydet lopu: Eiffel-torni, Notre Damen katedraali, Champs-Elysee... Lisäksi pienet kahvilat sekä loistavat ostosmahdollisuudet takaavat, ettei tekeminen lopu tässä kaupungissa.

Rooma. Rooma on maailman vanhin kaupunki, ja sitä kutsutaankin länsimaisen sivilisaation perustaksi. Se perustettiin lähes 3000 vuotta sitten, eikä sen loisto ole kadonnut vuosituhansien saatossa.

Marrakesh. Marokossa sijaitsevaa Marrakechia kutsutaan maailman eksoottisimmaksi kaupungiksi. Sen värien loisto on henkeäsalpaava. Vuosisatoja kauppiaat ovat kulkeneet Marrakeshin ohi, mikä näkyy kaupungin ostosmahdollisuuksissa.

Serengetin luonnonpuisto. Tansanian pohjoisosassa sijaitseva Serengetin kansallispuisto on yksi laajimmista luonnonpuistoista maailmassa. Se sisältää valtavan määrä nisäkäslajeja, erityisesti leijonia.

Victoria Falls. Etelä-Afrikassa sijaitseva Victoria Falls ei ole korkein eikä levein vesiputous maailmassa. Korkeus ja leveys yhdessä tekevät siitä kuitenkin maailman suurimman vesiputouksen.

Giza. Egyptissä sijaitsevan Gizan pyramidit kuuluvat maailman seitsemään ihmeeseen. Ne rakennettiin noin 2550 eaa.

Jerusalem. Israelissa sijaitseva Jerusalem on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Maailmanuskonnot kohtaavat tässä kaupungissa henkeäsalpaavalla tavalla.

Petra. Jordanian yksi suurimmista nähtävyyksistä on Petra, joka on kaiverrettu kallioon. Petra tarkoittaa kreikaksi kiveä.

Istanbul. Silkkitien varrelle syntynyt Istanbul on Turkin loisteliaimpia kaupunkeja. Eurooppalainen moderni ja itämainen kulttuuri kietoutuvat kaupungissa mainiosti yhteen.

Taj Mahal. Intiassa sijaitseva Taj Mahal on yksi tunnetuimmista monumenteista. Muinainen mogulihallitsija Shah Jahan rakensi Taj Mahalin 1600-luvulla vaimonsa Mumtazin muistoksi.

Mount Everest. Tuhannet seikkailijat valloittavat vuosittain maailman korkeimman vuoren, Everestin. Nepalissa sijaitsevan vuoren juurella on leiri, joka houkuttelee turisteja ympäri maailmaa, vaikka huipulle asti ei suunnittele kiipeävänsä.

Bhutan. Etelä-Aasiassa sijaitseva Bhutanin kuningaskunta on yksi maailman eristyneimpiä valtioita. Maan hallitus säätelee matkailua säilyttääkseen aidon buddhalaisen kulttuurin.

Kiinanmuuri. Kiinanmuuri on yksi suurimmista ihmisen tekemistä rakennelmista. Se rakennettiin aikoinaan pitämään uhkaavat vallat loitolla, mutta nyt siitä on tullut merkittävä turistikohde.

Oletko samaa mieltä tai puuttuuko listalta joku tärkeä kohde? Jätä kommenttisi kommenttikenttään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?