Muista nämä 5 asiaa, jos haaveilet maailmanympärimatkasta

Julkaistu:

Haaveesta totta
Neljä vuotta sitten Maria Säntin elämä oli tienhaarassa. Hän päätti, että nyt on juuri oikea hetki - lähteä maailmanympärimatkalle.
- Täytin sinä vuonna 50 ja päätin pitää sapattivuoden, kustannuspäällikkönä työskentelevä Maria Säntti kertoo.

Aivan ensimmäiseksi hän listasi haavemaat, joihin halusi matkustaa. Maat valikoituvat pitkälti kaunokirjallisuuden perusteella.- Olin lukenut noiden maiden kirjallisuutta ja lukiessa oli syttynyt halu nähdä kirjojen maisemat ja tapahtumapaikat.

Säntti vietti kaksi kuukautta Karibialla, neljä kuukautta Etelä-Amerikassa ja kaksi kuukautta Tahitilla, Pääsiäissaarilla, Uudessa Seelannissa ja Australiassa.

Kun maat oli listattu, Säntti alkoi perehtyä matkakohteisiin ja suunnitella käytännön asioita. Hän osti Around the World -matkalipun, joka maksoi noin 4 000 euroa.

Esimerkiksi Kilroy Travels myy lentolippuja maailman ympäri, niiden hinnat liikkuvat 1 300-3 500 euron välillä.Säntille oli alusta saakka selvää, että hän majoittuu hostelleissa. Hotellit eristävät, kun taas hostelleissa tapaa muita maailmanympärimatkalaisia, ikäskaalalla 20-80-vuotta.
Ensimmäiset majoituspaikat hän varasi etukäteen
Lonely Planet -oppaiden perusteella, sillä Lonely Planet testaa ja tarkistaa suosittelemansa paikat.

Yksi flunssa ja ryöstöyritys Rio de Janeirossa olivat ainoat vastoinkäymiset koko matkan aikana.

- Maailma on paljon parempi, kauniimpi ja toimivampi kuin usein kuvitellaan, Säntti naurahtaa.

Maailmanympärimatka ei tule niin kalliiksi kuin helposti luullaan, sillä monissa maissa eläminen on hyvin edullista.

- Minulla kului vuoden matkaan 35 000 euroa. Olin laittanut oman asuntoni vuokralle. Vuokrarahat riittivät hyvin kuukaudeksi elämiseen.Edullisemminkin matkan voi tehdä, jos on reissussa lyhyemmän aikaa ja käy harvemmissa maissa.

- Parasta reissussa oli huikaiseva vapaus. Matka oli jatkuvaa uuden oppimista. Yksin matkustaminen ei minua hirvittänyt, sillä viihdyn valtavan hyvin myös yksin. Matka antoi minulle varmuutta, seesteisyyttä ja perusonnellisuutta, joka kantaa yhä edelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt