Matkaoppaiden uskomattomat kokemukset töissä - Matkat - Ilta-Sanomat

”Puussa roikkui kuollut lammas” – matkaoppaat paljastavat uskomattomia kokemuksia

Matkaoppaat kertoivat IS:lle mieleenpainuvimmat työssään sattuneet kommellukset.

7.3.2014 6:55

- Suurimmalle osalle turisteista ei koskaan tapahdu mitään erityistä. Noin kymmenesosa on kuitenkin sellaisia, joille alkaa sattua ja tapahtua - ja sitten sattuukin sarjassa, kertoo aluejohtaja Terhi Alanya matkatoimisto Deturista.

Matkaoppaat-ohjelmassakin esiintynyt Alanya kertoo, että suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan ole yhtä vaativia matkustajia kuin sarja antaa ymmärtää.

- Varsinkaan miehet eivät usein haluaisi valittaa mistään. Eräs asiakas nukkui melkein koko viikon lattialla, koska hotellihuoneessa oli parisänky ja hän ei mahtunut sänkyyn yhdessä isokokoisen, miespuolisen huonetoverinsa kanssa, Alanya kertoo.

Joskus hotellin palvelu taas on suorastaan yli-innokasta. Eräs entinen matkaopas muistaa yhä 80-luvulla sattuneen tapauksen, jossa huoneen ikkunan alla määkivä lammas häiritsi asiakkaan nukkumista Turkissa. Asiasta valitettiin hotellin johtajalle. Seuraavana päivänä asiakas pyysi opasta tulemaan huoneeseensa: parvekkeen alapuolella olevassa puussa roikkui kuollut lammas.

IS keräsi viisi tarinaa turisteille – ja vähän oppaillekin - kaukomailla sattuneista kommelluksista.

Ikävä herätys

”Asiakasta etsittiin lentokentällä joka paikasta, mutta miestä ei löytynyt mistään. Lentokone oli lähtenyt jo tunteja sitten, kun asiakas löytyi lopulta lasten kiipeilytelineestä. Telineeseen kiivennyt lapsi oli liukunut liukumäestä putkeen ja törmännyt siellä nukkuneeseen mieheen.

Seurauksena oli kauhea huuto – en tiedä, kumpi huusi enemmän, herätetty turisti vai häneen törmännyt lapsi. Tämän jälkeen olemme tarkistaneet myös leikkipaikkojen putket.”

Jyskytystä tavaratilasta

”Eräs matkustaja myöhästyi niin ikään paluulennolta, koska hän oli ryöminyt nukkumaan bussin matkatavaratilaan. Kuljettaja kuuli jyskytystä tavaratilasta vasta, kun bussi oli jo palannut kentältä lomakohteeseen.

Asiakas ei osannut selittää, kuinka oli päässyt tavaratilaan tai miksi kuski ei ollut luukkua sulkiessaan huomannut asiaa. Vaimo oli jo ehtinyt lähteä yksin kotimaahan.”

Härkää sarvista?

”Mallorcalla härkätaisteluretkelle lähtenyt asiakas oli nauttinut hieman ilolientä. Hän oli ammatiltaan teurastaja, joten hän innostui härkätaistelusta suuresti ja halusi näyttää, miten härkä tapetaan. Kielloista huolimatta hän hyppäsi areenalle, josta poliisi kuljetti hänet melko rivakasti putkaan.

Seuraavana aamuna asiakas ilmoitti, että hänet oli ryöstetty ja lompakko varastettu. Hämmästys oli suuri, kun kerroimme, mitä oli tapahtunut. Lompakko oli otettu talteen ennen areenalle hyppäämistä, ja se palautettiin asiakkaalle aamulla.”

Torakka säikäytti

”Hätäpuhelimeemme soitti paniikissa oleva mies, joka kertoi, että hotellilla oli hätätilanne. Oppaan päästyä perille huoneen sisältä kuului huutoa ja asiakas seisoi pöydällä. Mies oli säikähtänyt lattialla olevaa torakkaa, jonka parikymppinen opastyttö kävi sitten pelastamassa.

Kyseessä oli kookas suomalainen mies, ja hotellin henkilökunta totesikin, että onneksi pöytä ei hajonnut. Miehestä itsestään tilanne ei kuitenkaan välttämättä ollut hauska.”

Hassu lipsahdus

”Lentokenttäkuljetuksessa oli kiire kertoa oleellisimmat asiat, ja tallelokeroista puhuessani lipsahti: - Hotellihuoneessanne on maksuttomat tallelokerot, johon voitte laittaa kaikki sukukalleudet.

Bussillinen 11 tunnin lennon jälkeen väsyneitä matkalaisia räjähti nauramaan. En edes huomannut pientä lipsahdustani, kunnes takana istuva mies naureskeli, että ei taida onnistua... Piti sanomani arvotavaroita.” Muisteluita on kerätty useilta eri matkaoppailta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?