Pakkaatko aina matkalle mukaan liikaa tavaraa? – 10 vinkkiä järkevään pakkaamiseen - Matkat - Ilta-Sanomat

Pakkaatko aina matkalle mukaan liikaa tavaraa? – 10 vinkkiä järkevään pakkaamiseen

Moni matkailija tuskailee täyteen ahdettujen matkalaukkujen kanssa. Huffington Post listasi kymmenen yleisintä virhettä matkatavaroiden valinnassa ja antaa vinkit järkevään pakkaamiseen

14.3.2014 14:25

1. Pakkaatko pahimman varalle?

Suunnittele matkalla käyttämäsi vaatteet matkakohteen ja siellä harrastamiesi aktiviteettien perusteella, niin et pakkaa vaatteita mukaan turhaan. Uimapuku on ehdoton jos lomailet Karibian auringon alla, mutta tarvitsetko aurinkolomalle mukaasi monta paria farkkuja? Jos säässä tapahtuu suuria muutoksia niin voit aina ostaa lisää vaatetta matkakohteesta.   2. Onko matkalaukkusi liian iso?

Isoon matkalaukkuun on helppo pakata mukaan tavaraa, jota et oikeasti tarvitse. Pieni matkalaukku vie vähemmän tilaa ja moni lentoyhtiö sallii pienten laukkujen kuljettamisen myös käsimatkatavaroissa.

3. Osaatko pukeutua sään mukaan?

Matkatessasi kohteeseen jossa on epävakaa sää, pakkaa mukaasi monikäyttöisiä vaatteita, joita on helppo kerrostaa. Laadukkaat ja kevyet kerrostot lämmittävät aivan yhtä tehokkaasti kuin paksut ja raskaat villapaidat ja vievät huomattavasti vähemmän tilaa matkalaukussa.

4. Jääkö matkalaukun pakkaaminen aina viime tinkaan?

Tee lista matkatavaroista, joita tulet varmasti tarvitsemaan. Käytä pakkaamiseen aikaa ja vaivaa, äläkä jätä pakkaamista viime tinkaan.

5.  Selvitätkö vähemmällä?

Älä kanna mukanasi turhaan suuria purkkeja hygieniatuotteita, jos pärjäät vähemmälläkin. Matkakokoinen shampoo tai hiuskiinne ei vie paljoa tilaa matkalaukussa ja kestää usein koko matkan.

6. Ethän pakannut treenivaatteita turhaan?

Otat mukaan matkallesi lenkkivarusteet ja joogamaton, koska et aio lipsua treeniohjelmastasi edes lomaillessa. Vai lipsutko sittenkin? Muistele aikaisempia lomamatkojasi ja mitä olet siellä tehnyt. Treenivaatteet on turha pakata mukaan, jos tiedät viettäväsi mieluummin aikaa rannalla löhöten kuin lenkkipolulla. 7. Pesetkö lomalla pyykkiä?

Pakkaa mukaasi vaatteiden käsipesuun soveltuvaa saippuaa niin voit pestä vaatteita myös matkan aikana. Hyödynnä myös hotellien tarjoamia pesulapalveluja, niin selviät matkalla vähemmällä vaatemäärällä.

8. Osaatko yhdistellä vaatteita?

Panosta matkalla käyttämissäsi vaatteissa yläosiin, joita on helppo yhdistellä hameisiin ja housuihin, niin saat helposti loihdittua asun niin arkeen kuin juhlaan. 9. Oletko matkustanut ennen?

Vähemmän on enemmän. Ensikertalainen sortuu usein pakkaamaan liikaa ja huomaa erheensä vasta matkakohteessa. Jos matkustat itseäsi kokeneempien matkaajien kanssa, niin kuuntele neuvoja ja ota heistä mallia.

10. Mitä elektroniikkaa otat mukaasi?

Älypuhelimien sovellukset voivat olla verraton apu matkaillessa, mutta ota mukaasi vain ne laitteet, joita tarvitset varmasti. Selvitä etukäteen hotellistasi, kuuluvatko esimerkiksi hiustenkuivaaja ja adapteri huonevarusteluun, niin et ota niitä mukaasi turhaan.

Lähde: Huffington Post

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?