Kalajalkahoitoja ja rentoutumista lämmössä – katso Tukholman kylpyläkuvat ja -vinkit!

Julkaistu:

Kylpylälomat
Tukholma on perinteisesti yksi suomalaisten suosikkikohteista. Jos haluat viettää rentouttavan päivän Tukholmassa, voi shoppailun päätteeksi vaikka pulahtaa lämpimään kylpyyn.
Tukholmasta löytyy valinnanvaraa niin säästäväiselle lapsiperheelle kuin ylellisistä hoidoista nauttivalle pariskunnallekin. VisitSwedenin PR-päällikkö Joonas Halla vinkkaa, mitä kaupungissa kannattaa kokeilla.

Tukholmalaisklassikko

Tunnetussa Sturebadetissa voi ihailla 1800-luvun rakennustyötä. Kylpylä sijaitsee aivan Stureplan-aukion kyljessä, ja se ylpeilee olleensa aikoinaan näyttelijätär Greta Garbon suosikki.

Kylpemisen lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa ryhmäliikuntaa maalla ja vedessä sekä yli 50 erilaista hoitoa. Ylellinen miljöö sopii varsinkin niille, jotka haluavat rauhoittua ilman lasten hälinää tai teini-ikäisten jutustelua: kylpylään on nimittäin 18 vuoden ikäraja.

Sturegallerian 36


Itämainen kylpyhetki

Japanilaistyylisessä Yasuragi Hasseluddenissa asiakas saa päälleen japanilaisen kylpytakin eli yukatan. Sauna- ja kylpykokemus jäljittelee japanilaista kylpylärituaalia, ja lisämaksullisia hoitoja löytyy shiatsu-hieronnasta kalapedikyyriin.

Kohtalaisen hintavan kylpylän yhteydestä löytyy myös useita japanilaisia ravintoloita. Kesäkautta lukuun ottamatta voimassa on 16 vuoden ikäraja. Rajaa lasketaan 13 vuoteen myös hiihtolomakaudella 21.2.-3.3.

Hamndalsvägen 6


Lapsiperheen valinta

Kunnallinen Eriksdalsbadet sopii varsinkin perheille ja budjettimatkailijoille: sisäänpääsyn hinta, aikuisilta 90 kruunua, on vertailun edullisin. Södermalmissa sijaitseva uintikeskus on Tukholman suurin sisäuimala, josta löytyy tekemistä myös lapsille.

Uimalassa on muun muassa lapsille suunnattu ”seikkailualue”, kahluuallas kaikkein pienimpiä varten sekä kesäisin ulkoallas. Kuntouintia varten on useita eri paikkoja, ja uimalassa järjestetään myös uintikilpailuja.

Hammarby slussväg 20


Turkkilaista tunnelmaa

Blue Hotelin yhteydessä sijaitseva Blue Hamam on ottanut vaikutteensa turkkilaisista hamam-kylpylöistä. Kylpylään saapujaa odottavat turkkilaiseen tapaan pesijät, ja valinnaiseen hoitopakettiin kuuluu muun muassa hierontaa.

Eksoottiseen kylpyläkokemukseen yhdistyvät skandinaaviset maisemat, sillä rannalla sijaitsevasta rakennuksesta avautuu saaristonäkymä. Halutessaan kylpylässä pääsee myös joogaamaan.

Elfviks udde


Kuntoilua ja ylellisiä hoitoja

Grand Hôtelin tiloissa sijaitseva Nordic Spa & Fitness tarjoaa erikoisen kuntoiluelämyksen: kylpylän yhteydessä olevalla kuntosalilla voi ihastella nähtävyyksiä samalla kun hikoilee. Kylpylä sijaitsee nimittäin kuninkaanlinnaa vastapäätä.

Hoidot eivät ole kaupungin halvimpia, mutta valikoimasta löytyy monenlaisia hierontoja ja kauneushoitoja. Hotellin asukkaiden lapset ovat tervetulleita kylpylään aamuisin, mutta muutoin kylpylään on 16 vuoden ikäraja.

Blasieholmshamnen 8

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt