Matkustajat jäivät jumiin Silja Symphonyn hissiin: "Hissi nousi ja tippui alas 10 kertaa"

Viikonlopun Tukholman-risteily sai kolmen matkustajan osalta ikävän käänteen, kun laivan hissi jumittui.

Perjantai-iltana kolme matkustajaa nousi Silja Symphony -laivan hissiin. Hissin ovet eivät kuitenkaan suostuneet aukeamaan päästääkseen matkustajat pois. Hetken odoteltuaan matkustajat ottivat napin kautta yhteyttä henkilökuntaan, joka pyysi jatkamaan odottelua.

Mutta sen sijaan että olisi pysynyt paikoillaan, hissi alkoikin liikkua ylöspäin. Ylhäältä hissi lähti tippumaan alas, kertoo hississä ollut mies.

- Se tippui vapaalla pudotuksella muutamia kerroksia alaspäin, hätäjarruvaijeri aina jarrutti jossain vaiheessa. Otimme uudelleen yhteyden henkilökuntaan, he kertoivat yrittävänsä saada jonkun paikalle, mies kuvailee.

Tilanteen teki erityisen hankalaksi se, että seurueen naispuolinen henkilö kärsi miehen mukaan paniikkihäiriöstä ja hissikammosta. Hissi jatkoi välillä nousuaan ja laskua, jota säesti jatkuva kirskunta.

- Hissiin alkoi sitten tulla savua, tosi karvasta, ei meinannut henki kulkea, miesmatkustaja kertoo.

Noin puolen tunnin kuluttua hissin jumittamisesta paikalle saapui miehen mukaan remonttimies, joka ei kuitenkaan saanut ovia auki. Hän sanoi jumiin jääneille matkustajille etsivänsä, löytyisikö laivasta sähkömiestä.

Matkustaja: Vietimme hississä tunnin

Miesmatkustaja arvelee seurueen joutuneen viettämään hississä noin tunnin. Hermoja koettelevia pudotuksia tuli arviolta kymmenkunta.

Miehen mukaan seurueen pelastukseksi koitui lopulta kolmen arviolta 12-vuotiaan pojan neuvokkuus. Tilanteen huomanneet pojat olivat yrittäneet tilata hissiä eri kerroksista nappia painamalla siinä toivossa, että jossain kerroksessa hissi pysähtyisi ja avaisi ovensa. Alimmassa kerroksessa, pitkän pudotuksen jälkeen, hissi hidasti ja aukaisi ovensa.

- Pojilla oli paidat märkinä, kun he olivat juosseet kerrosten väliä ja yrittäneet saada hissiä pysähtymään. Kertoivat joskus pelanneensa jotain tietokonepeliä, jossa oli ollut tehtävänä hissin pysäyttäminen tiettyyn kerrokseen ja yrittivät tässä nyt samaa, miesmatkustaja kertoo.

- Annoimme pojille parikymppiä karkkirahaa kiitokseksi.

Seuraavana päivänä pahoin järkyttynyt nainen ei kyennyt lähtemään Tukholmaan, vaan jäi laivaan toipumaan järkytyksestä. Hissiin hän ei astunut enää koko matkan aikana.

Laivayhtiö: Ei vaaraa

Tallink Silja Linen viestintäpäällikkö Marika Nöjd oli illalla yhteydessä Silja Symphonyn henkilökuntaan. Nöjdin saamien tietojen mukaan henkilökunta oli aluksi luullut yhteydenottoa hissistä nuorison temppuiluksi, sillä puheesta ei taustamelun vuoksi saanut  selvää.

Nöjdin mukaan sähkömies oli kuitenkin hälytetty paikalle ja seurueelle oli kerrottu, että apua on tulossa. Sähkömies oli herätetty ja hän oli lopulta saanut hissin ovet auki.

Tilanne kesti henkilökunnan arvion mukaan noin parisenkymmentä minuuttia. Hissin nouseminen saattoi Nöjdin mukaan johtua myös sähkömiehen yrityksistä saada hissi pysähtymään oikealle kansitasolle.

- Hissin ovien sensoreissa on ollut jotain vikaa. Missään vaiheessa ei ole ollut mitään vaaraa, vaan sähkömies on saanut hallitusti tuotua hissin kansitasolle, Nöjd kertoo.

Nöjdin tietojen mukaan henkilökuntaan ei oltu yhteydessä hissistä pois pääsemisen jälkeen. Hän harmittelee kuitenkin, että matkustajille on jäänyt kuva, ettei hissin avaamiseksi ollut nähty vaivaa.

- Sähkömies on saattanut olla eri kerroksessa tekemässä hommia eivätkä he ole koskaan kohdanneet. Sensoreiden vikaa selvitellään kyllä parhaillaan, Nöjd kertoo.

- Toki he voivat laittaa palautetta, Nöjd kehottaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?