Kolme kokenutta matkaajaat neuvovat: Nämä ovat New Yorkin parhaat palat

Julkaistu:

Jaakko Selin

1. Manhattanin eteläkärjestä lähtee lautta toiseen osavaltioon New Jerseyhyn. Tavallinen lautta puksuttaa lastattuna tavallisilla ihmisillä. Selin kehottaa käymään New Jerseyssä aamupalalla tai vaikkapa iltapäiväoluella.

2. Oyster Bar Grand Central Terminalissa. Keskusrautatieaseman miljöö on tuttu monista elokuvista ja sarjoista. Se on yksi maailman kauneimmista. Etenkin silloin, kun aurinko siilautuu ikkunoista saliin sisälle. Vilkkaalla asemalla on luolamainen, kaunis ja hyvä kalaravintola. Paikka ei ole kallis, eikä sinne tarvitse jonottaa.

Jos pääsee tarjoilijan kanssa paremmin juttusille, kuulee taatusti, ketkä kaikki kuuluisuudet ovat käyneet paikassa syömässä.

3. Kummalliset makunautinnot ovat osa matkailua. Tällainen on Selinille pretzel-rinkeli.

Se on aina pakko ostaa, vaikka heti ensi puraisun jälkeen Selin kysyy itseltään, kuka hemmetti tätä suolaista ja kovaa rinkeliä pystyy syömään. Toisessa kädessä pitää olla rinkeli ja toisessa maapähkinävoipirtelö. Pirtelökojuja on nimittäin nykyisin pitkin Manhattania.

Ensimmäisen siemaisun jälkeen Selin ajattelee, että voiko olla jotain näin fantastista, mutta voi ei, sitä on vielä litra jäljellä. Yksi imaisu maapähkinävoipirtelöä riittäisi.

Pretzelin ja pirtelön Selin nauttii ehdottomasti Wall Streetillä pörssimeklareiden ja pankiirien keskellä.

Toinen Selinin antama ruokavinkki on myös katukeittiön antia. Se on aito hotdog, joita myydään Coney Islandin huvipuistossa.

Teri Niitti

4. Umami Burger. Paikka tarjoaa Teri Niitin mukaan superhyviä hampurilaisia. Moni muukin on samaa mieltä, sillä Niitti jonotti ravintolaan neljä tuntia.

5. Westville-ketjulla on neljä ravintolaa Manhattanilla. Kaikki ovat kodikkaita ravintoloita, joissa tehdään yksinkertaista, hyvää ja helppoa ruokaa. Pöytää joutuu jonottamaan hetken. Niitin Westville-kokemus on Chelseasta.

6. Amy's Bread -leipomon porkkanakakku on valittu New Yorkin parhaaksi. Porkkanakakkujen ystävä Niitin mukaan muuta ei sinä päivänä tarvitsekaan syödä. Manhattanilla on kolme leipomoa, joista Niitti on vieraillut Hell’s Kitchenissä.

7. Totto Ramenin nuudelit ovat saavuttaneet suuren suosion. Niitti jonotti pöytää 40 minuuttia. Ravintola on tavallisen näköinen, joten monet turistit jättävät jonotuksen kesken. Hyvin tehtyä ruokaa tarjoava paikka onkin newyorkilaisten suosiossa.

8. Kesäinen Central park. "Sinne kaikki menevät rauhoittumaan. Metsästä kasvaa pilvenpiirtäjiä, se on huikean näköistä."

Paola Suhonen

9. Montaukin kylä ja sen majakka. Kylä sijaitsee Long Islandilla reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Manhattanilta. Se on Suhosen mukaan rappioromanttinen paikka. Montauk on ränsistynyt pieni kylä, jonne Manhattanin-taiteilijat menevät rentoutumaan. Manhattanilta pääsee Montaukiin bussilla.

10. Coney Islandin vanhassa huvipuistossa on myös ränsistynyttä henkeä. Siellä voi vielä nähdä kylttejä, joissa mainostetaan karvaisia naisia tai kaksipäisiä miehiä. Huvipuisto on edelleen toiminnassa, ja sinne pääsee metrolla.

11. Dumbon kaupunginosa Brooklynissä. Manhattanin sillan alla on kohta, joka on ikuistettu moneen julisteeseen ja postikorttiin, sekä hääkuvaa. Manhattanin siluetti näkyy loistavasti.

12. Williamsburgin vintage-liikkeet. Brooklynissä on paras vintage-liikeiden keskittymä. Ainakin toistaiseksi siellä on hieman Manhattania edullisempaa.

Eeva Paljakka

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt