Tarja Halosen ja Sofi Oksasen parhaat vinkit Tallinnaan matkaajalle

Julkaistu:

Tarja Halonen, Sofi Oksanen ja muut Viron tuntijat paljastavat parhaat menovinkkinsä Tallinnassa.
Tarja Halonen, presidentti:
Viron-matkani ovat suuntautuneet enimmäkseen muualle kuin Tallinnaan, mutta nykytaiteen museo Kumu on käymisen arvoinen paikka. Se on jäänyt mieleeni.

Sofi Oksanen, kirjailija:
Yksi suosituksistani on Patarei, Pietari Suuren aikana merilinnoitukseksi rakennettu rakennuskompleksi, joka toimi vankilana kaikkien lähihistorian miehitysten aikana. Patarein nimi on symboli terrorille. Autenttisempaa historiallista vankilaa saa etsiä.

Kävelymatkan päästä löytyy myös vanhakaupunki ja Tallinnan paras ravintola,
Tchaikovsky, joka tarjoaa modernia venäläistä ruokaa vanhassa teletalossa. Huippupalvelu, huippuruoka.

Netistä osoitteesta www.kyyhkyset.fi/kartta voi ladata Kun kyyhkyset katosivat -romaanini tapahtumapaikkojen kartan, josta löytyy myös Patarei.

Ristomatti Ratia, muotoilija:
Ykkösvinkkini on Viron merimuseo Lennusadam. Se on upea ja kiinnostava paikka ja sieltä löytyy myös hyviä ravintoloita. Vanha kaupunki on myös hieno, koska Suomessa vastaavaa ei ole. Siellä voi jäädä ihailemaan kaikkea, vaikka katukiviä. Kaverini on myös hiljattain perustanut Sfäär-ravintolan, sitäkin voin suositella.

Taru Mäkelä, ohjaaja ja tuottaja:
Viru-hotellin KGB:n kuunteluhuone on nykyään museoitu ja sinne järjestetään opastettuja kierroksia. Hotellin ylimmästä kerroksesta voin nähdä koko Tallinnan kaupungin. Neuvostoaikana tuo näky oli kielletty. Samalla voi ajatusleikkiä totalitarismin ajan vainoharhaista todellisuutta. Koko Tallinna on mielenkiintoinen kaupunki, sillä siinä on katukuvassa niin monia erilaisia ajallisia kerroksia keskiajasta kommunismin ajan rakennuksista nyky-Viron pullisteleviin lasitorneihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt