IS vertaili: Nämä ovat Suomen hurjimmat huvipuistolaitteet!

Julkaistu:

Top-lista
Suomen huvipuistoista löytyy useita uskomattomiin nopeuksiin, korkeuksiin ja g-voimiin kohoavia laitteita.
IS keräsi huvipuistoilta tiedot niiden hurjimmista laitteista. Kyse ei ole pelkästään g-voimista ja nopeudesta, vaan mukaan laskettiin myös korkeus ja kyydin kesto. Tiedot ovat huvipuistojen itse antamia ja osa tiedoista tulee laitteiden valmistajilta.

Voittosijalle samalla pistemäärällä ylsivät Linnanmäen Ukko ja PowerParkin Booster. Niukasti kärkikaksikon taakse jäi Tykkimäen Star Flyer.


Ukko on 150 metriä pitkä rata, jossa kuljetaan ensin 52 metrin korkeuteen, kieputaan ylösalaisin ja syöksytään alas 105 kilometrin tuntinopeudella.

G-voimia on Suomessa olevista laitteista eniten: 4,5.

Boosterissa on puolestaan 40 metriä pitkä akseli, jonka molemmissa päissä matkustajat istuvat. Perusliikeradan lisäksi laitteen matkustamo-osa pyörii vapaasti nopeuden ja painon mukaan.

Ukon hurja kyyti kestää 90 sekuntia. Vertailun mukaan PowerParkin Boosterissa on yli kaksi kertaa pidempi kieputusaika.


Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen on oikein otettu Ukon saamasta tittelistä.

- Kyllähän se tittelinsä ansaitsee. Onhan se nimettykin Ukko ylijumalan, jumalista suurimman mukaan, Räikkönen naureskelee.

- Tällä hetkellä seison Boosterin edessä PowerParkissa ja kyllä tämäkin laite on niin hurja, että titteli kuuluu myös tälle.

Ota kantaa

Mikä on mielestäsi hurjin huvipuistolaite?

Booster 30% Ukko 27% Star Flyer 4% Dragon Tower 3% Loop Fighter 2% Raketti 4% Kirnu 2% Thunderbird 1% Katapultti 1% Cobra 2% Tornado 9% Take Off 1% Half Pipe 4% Linnanmäen vuoristorata 4% Moto Gee 2% Idän pikajuna 2% Pegasus 2%
Ääniä yhteensä 9101

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt