Lasten kanssa huvipuistoon? Näillä neuvoilla vältät turhan jonottamisen ja piilokulut - Matkat - Ilta-Sanomat

Vältä huvipuistojen rahastus ja jonot helpoilla kikoilla

Pitkiä jonoja, ylihintaista ruokaa ja piilokuluja – hauskaksi tarkoitettu huvipuistopäivä muuttuu helposti väsymykseksi, stressiksi ja kinasteluksi.

25.6.2013 12:46

Hyvällä suunnittelulla loputtoman jonottamisen ja turhan rahankulun voi välttää huvipuistossa. Opettele huvipuiston kartta etukäteen. Tutki puiston karttaa jo etukäteen kotona. Mitä suurempaan huvi- tai teemapuistoon olette matkalla, sitä hyödyllisempää on tutustua karttaan ja hahmottaa kokonaisuus, mitä suurin piirtein löytyy mistäkin puiston kolkasta. Näin voi vähentää ihmettelyyn ja harhailuun kuluvaa aikaa.

Valitse paras vierailuajankohta. Monesti huvipuistoissa on hiljaisempaa keskellä viikkoa. Portilla kannattaa olla hyvissä ajoin ennen puiston aukeamista, niin vältätte pahimmat jonot.

Kysy vinkkejä sosiaalisessa mediassa. Tutuilla ja tutun tutuilla voi olla monia hyviä vinkkejä, mitä tietyssä puistossa kannattaa tehdä ja välttää. Kysele kokemuksia Facebookissa ja muilla keskustelufoorumeilla.

Muista vesipullot, välipala ja hatut. Voit välttää ylimääräisiä kuluja pakkaamalla mukaan vesipullot, muuta juomista ja kevyttä välipalaa. Muista myös aurinkorasva ja hellehatut, sillä palanut, kuumottava iho voi pilata mukavan päivän.

Sovi lasten kanssa rahankäytöstä jo kotona. Rahasta ja matkamuistoista tulee vähemmän kinaa, jos lapsille on annettu selkeä budjetti, kuinka paljon he saavat ostaa päivän aikana. Pienempien lasten kanssa voi sopia esimerkiksi, että leluja ja muista matkamuistoja ei puistosta hankita. Mukavat muistot ja valokuvat riittävät kotiintuomisiksi.

Parkkipaikalla ota valokuva auton sijainnista sekä lapsistasi. Parkkipaikan tuntomerkit auttavat löytämään auton pitkän päivän päätteeksi. Lasten kuvista on apua, jos he eksyvät.

Anna lapsille ohjeet eksymisen varalle. Hauskuus vaihtuu huoleksi ja paniikiksi, jos lapsi eksyy tungokseen. Huvipuistopäivän aamuna lapsille kannattaa antaa selkeät ohjeet, mitä pitää tehdä, jos eksyy. Kertaa ohjeet vielä puiston portilla ja näytä lapselle, millaisia vaatteita huvipuiston työntekijät käyttävät – heidän puoleensa voi ja pitää kääntyä, jos joutuu hukkaan. Sopikaa myös kohtaamispaikka, mihin pitää suunnistaa erkaantuessaan aikuisista. 

Suunnista ensimmäiseksi puiston perälle. Valtaosa ihmisistä ryntää ensimmäiseksi porttia lähellä oleviin huvipuistolaitteisiin. Kannattaa kävellä ensimmäiseksi puiston perälle, jossa on alkupäivästä hiljaisempaa. Suunnista siis vastapäivään kuin muut huvipuistovieraat: Aloita perältä ja etene sieltä takaisin pääportille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?