Maista käärme! - Matkat - Ilta-Sanomat

Maista käärme!

Älä mene hampurilaiselle, kokeile paikallisia herkkuja. Yllätyt!

Valitse tästä oma luikero lautasellesi!

3.9.2010 13:48 | Päivitetty 7.9.2010 14:14

Käärmekeittoa Hongkongissa

Hongkongin katukeittiöstä ostettu grillattu tarantella maistuu kuulemma oikein herkulliselta valkosipulin kera.

Toinen erikoinen herkku on käärmekeitto. Ruokaa syödään kaikkialla Kiinassa, mutta se on erityisen suosittua Hongkongissa.

Ruokailijat voivat usein itse valita terraariosta matelijan jonka tahtovat syödä. Käärmekeittoa syödään erityisesti talvella, koska sen uskotaan suojaavan flunssaa vastaan.

Borssia ja pelmenejä Venäjällä

Borssikeitto on itäeurooppalaisen keittiön ykkösherkku.

Venäjällä keiton pääaines on aina punajuuri, ja keittoa voi maustaa muun muassa sipulilla, kaalilla tai lihalla.

Myös ravioleja muistuttavat pelmenit eli vehnäjauhotaikinaan käärityt täytenyytit kuuluvat olennaisena osana venäläiseen ruokakulttuuriin.

Sekä borssikeitto että pelmenit nautitaan smetanan kanssa. Moskovassa hyviä paikkoja tutustua autenttiseen ruokakulttuuriin ovat ympäri kaupunkia löytyvät My My -ravintolat.

Ravintolan nimi tarkoittaa suomeksi "ammuu", ja ravintoloiden visuaalinen ilme koostuukin lehmistä.

My My toimii itsepalveluperiaatteella, jolloin ruokatiskin valikoimista räätälöidään oman mielen mukainen annos.

Ravintolat ovat erittäin edullisia ja niissä tarjoillaan perinteistä venäläistä ruokaa - My My:n borssikeittoa onkin kehuttu maailman parhaaksi.

Mereneläviä Reykjavikissä

Kalat ja muun merenelävät ovat luonnollisesti Islannissa ruokalistojen valtiaita.

Turska, valaat ja hummerit täyttävät Reykjavikin satamassa vanhassa varastorakennuksessa sijaitsevan Sægreifinn-ravintolan tarjonnan.

Ravintolan on perustanut eläkkeelle jäänyt kalastaja, ja ravintolan nimi tarkoittaakin meriparonia.

Vieraat voivat valita haluamaansa kalaa, esimerkiksi turskaa, lohta tai jopa haita ravintolan viileätiskiltä, jossa kaikki tuotteet ovat esillä.

Paikan kuuluisin ateria on hummerikeitto, jota jopa New York Times -lehti on kutsunut täydelliseksi!

Autenttisen merielämyksen saadakseen ateriansa voi nauttia ravintolan lasiseinäisellä terassilla kalan tuoksuessa ja lokkien kirkuessa.

Sisäelimiä skottilaisittain

Brittein saarten keittiössä suositaan erilaisia piirakoita, liharuokia sekä paistettuja aterioita.

Kenties kuuluisin saarivaltion anti maailman herkkusuille on kuitenkin Skotlannin perinneruoka haggis.

Lampaan mahalaukussa paistettava lihapata sisältää lampaan keuhkoja, sydäntä, ihraa ja maksaa.

Sisäelimet on sekoitettu kaurahiutaleisiin ja sipuliin, ja koko seos on maustettu vahvasti pippurilla. Perinteisesti haggis tarjoillaan perunan ja nauriiden kanssa.

Aterian nauttimiseen omiaan on perinteinen skottipubi The Last Drop, joka sijaitsee Edinburghin vanhassa kaupungissa. Nimensä pubi on saanut siitä, että vuosisatoja sitten tuolla paikalla hirtettiin rikolliset.

Japanissa onnellista härkää

Koben kaupungin lähellä Keski-Japanissa kasvavat härät lienevät eläinmaailman onnellisinta syötäväksi joutuvaa karjaa.

Kobe-härkää pidetään kalliina ja erittäin arvokkaana lihana paitsi makunsa ja hintansa myös kauneutensa takia, sillä liha on marmoroitunutta.

Härkien hyvä maku on kuulemma lähtöisin niiden tarkasta ruokavaliosta sekä siitä, että niiden elämästä on tehty mahdollisimman stressitöntä.

Sanotaan, että ruokaeläimen paha mieli muuttuu pahaksi ruoaksi.

Kobe-härille juotetaan muun muassa olutta herkullisen maun takaamiseksi, ja niitä hierotaan sake-juomalla.

Niille myös luetaan runoja ja soitetaan musiikkia. Perinteisestä japanilaisesta keittiöstä pääsee nauttimaan esimerkiksi ravintola Kisojissa Koben kaupungissa. Ravintolalla on oma salainen seesamkastike.

Lähde: Hotels.com

Hongkongin katukeittiöstä löytyy vaikka mitä kivaa. Tässä kauriin akillesjännettä.

Pelmenit ovat venäläisen keittiön herkku.

Mädätetty hai on islantilainen himoherkku.

Houkutteleeko lautasellinen islantilaista pässinpäätä?

Lautasellisen skottihaggista tarjoilee Ewen McDonald.

Onnellinen kobe-härkä on kaunista myös vainajana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?