Åressa lasketaan kruunukuninkaana - Matkat - Ilta-Sanomat

Åressa lasketaan kruunukuninkaana

Åren jylhät maisemat poikkeavat Suomen Lapista. Paikoin näky on vuorimainen.

Åren jylhät maisemat poikkeavat Suomen Lapista. Paikoin näky on vuorimainen.

Julkaistu: 4.2.2009 7:18

Pohjois-Euroopan suurin hiihtokeskus Åre on tervetullutta vaihtelua Suomen hiihtokeskuksia kolunneille.

Palvelut sekä harrastusmahdollisuudet vievät matkaajan huomattavasti kauemmas Suomesta kuin kilometrit edellyttävät. Åre on oikea pieni kaupunki.

Tunturimaisema on huomattavasti kotimaista jylhempi, lähes vuorimainen terävine huippuineen. Åren turismin juuret ulottuvat kauas 1800-luvulle ja se on ollut Ruotsin alppihiihdon keskus jo usean vuosikymmenen ajan.

Åren ja sisarkylien Duvedin ja Björnen rinteet antavat haastetta kaikentasoisille laskettelijoille ja lautailijoille. Parhaimmillaan 41 hissiä palvelee laskettelijoita 111 laskettelureitin alueella.

Lumivarman Åren kausi alkaa varhain, jopa lokakuun lopulla, ja päättyy toukokuun toiselle viikolle. Suurin osa rinteistä ja hisseistä on täydessä käytössä ennen joulusesongin alkua.

Maastohiihtäjille on monipuolinen latuverkosto. Tunturi- ja laaksoerämaat tarjoavat huikeat harrastusmahdollisuudet lumikenkä- ja hiihtovaellukseen, kiipeilyyn ja moottorikelkkailuun. Zipline-köysirata on uusin aktiviteetti ja hyvä välipäivän ohjelma maitohapon väsyttämille lihaksille. Se on matkan ehdottomia kohokohtia!

Zipline nostaa sinut 60 metrin korkeuteen. Päätähuimaava köysirata koostuu neljästä etapista jotka lasketaan perätysten.

Etappien välissä kuullaan oppaiden kertomia tarinoita alueen luonnosta ja historiasta. Parhaimmillaan vauhtia kertyy jopa 80km/h. Pisin vaijeritaival on 400 metrin mittainen.

Jos joskus pitää voittaa omat pelkonsa, niin nyt on sen aika!

Kipeytyneitä lihaksia voi lepuuttaa Holiday Clubin kylpylä- ja saunamaailmassa. Saunafriikit voivat nautiskella löylyjä kuudessa eri saunassa, mm. jääsaunassa jossa lämpötila on höyryävät -18ºC!

Edullisen kruunun vuoksi kannattaa syödä ravintolassa sekä lounaalla että illallisella.Afterski on rentoa ja iltapaikat trendikkäitä - käyhän täällä lomailemassa koko Ruotsin kuningasperhe.

Kohta syöksytään zip-radalle!

Kohta syöksytään zip-radalle!

Sinne meni!

Sinne meni!

Tuoreimmat osastosta