Bologna - tuntematon matkakohde - Matkat - Ilta-Sanomat

Viikonlopputuristin Bologna

Bolognassa modernia taidetta on paljon esillä pienissä gallerioissa, ja klassista taidetta löytyy isoista museoista.

Julkaistu: 31.8.2009 6:27

Bologna on antanut meille bolognese-kastikkeen, mutta itse kaupunki on suomalaisille yhä harmillisen tuntematon.

400 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa, vain 100 kilometrin päässä Firenzestä. Toisin kuin turistien täyttämät Rooma ja Venetsia, Bologna antaa vielä nauttia aidosta italialaisesta elämänmenosta ilman tungosta.

Bologna on viikonloppumatkailijan unelma: keskusta on tiivis ja helppo hahmottaa, kävellen näkee paljon ja nopeasti. Ihmiset ovat ystävällisiä.

Loputtomat, leveät kaarikäytävät suojaavat sateelta ja helteeltä. Viikonlopussa ehtii syödä hyvin, kokea taide-elämyksiä - ja shoppailla itsensä pyörryksiin.

Bolognan historiallinen keskus on Euroopan toiseksi suurin, kaupungissa on Euroopan vanhin yliopisto, ja opiskelijat antavat kaupungille elävän, nuorekkaan leiman: iltaelämä on vilkasta, ja kulttuuritapahtumia on paljon. Bologna on italialaisen ruoan mekka. Kalliiden huippuravintoloiden lisäksi voit syödä hyvin tavallisessa osteriassa tai etnisissä ravintoloissa.

Arkeologisessa museossa on yksi Italian parhaista etruskiajan kokoelmista, pienessä Morandi-museossa on kaupungin oman pojan Giorgio Morandin töiden hieno näyttely, Ferrari ja Ducati -museossa viihtyvät autofanit, ja patologian museossa voi ihmetellä vahasta taiten tehtyjä ihmisen ruumiinosia.

Modernia taidetta on paljon esillä pienissä gallerioissa, ja klassista taidetta löytyy isoista museoista ja kirkoista. Vaate- ja herkkukaupat keskittyvät Piazza Maggioren ympärille.

Halvimpia vaihtoehtoja päästä Bolognaan on lentää Keski-Euroopan suurten kenttien kautta. Viikonloppumatkailijan kannattaa bongata netistä jokin keskustan keskihintainen hotelli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?