Golfaa väljästi Italiassa

Julkaistu:

Kun perusgolfari päättää lähteä mailojensa kanssa lomalle, hänen haukansilmänsä haravoivat yleensä lehdestä ensimmäiseksi halpoja lentoja Malagaan. Suomalaispelaajan kovalevyllä Espanjan Aurinkorannikko on hyvin usein oletusarvo, josta poikkeaminen vaatii huolellista harkintaa ja rohkealta tuntuvan päätöksen.

Kannattaa muistaa, että golfia voi vallan mainiosti pelata muuallakin. Erinomainen vaihtoehto tutulle ja "turvalliselle" Espanjalle on esimerkiksi Italia, jossa ei joudu pelaamaan samanlaisessa tungoksessa kuin Iberian niemimaan eteläosissa.

Halpaa pelaaminen ei Italiassa ole, muttei erityisen kallistakaan. Suurin ero lomailussa Etelä-Espanjan ja esimerkiksi Gardajärven alueen välillä tulee laadussa.

Golf ei ole Italiassa erityisen suuri urheilulaji, eikä se todellakaan ole keskiluokkainen harrastus. Siksi kentillä on tilaa, varsinkin jos pääset pelaamaan arkipäivänä. Viikonloppuisin paikallinen kerma saapuu kenttiä kansoittamaan.

Jos haluaa asua lomakohteessa golfkentän äärellä, Palazzo Arzaga on erinomainen valinta jo pelkästään ravintolansa buffetlounaan takia. Hintavalla klubilla on kaksi laadukasta kenttää, luksustason hotellipalvelut ja muita liikuntamahdollisuuksia.

Jos ei halua sitoa itseään yhteen kohteeseen - kuten Gardajärven maisemissa ei kannata tehdä - leirin voi perustaa vaikkapa Desenzanon pikkukaupunkiin. Sieltä on lyhyehkö matka monelle golfkentälle ja järven rannoilla oleville nähtävyyksille sekä viinitiloille.

Autonvuokraus helpottaa liikkumista, eikä italialainen liikenne ole yhtä häijyä kuin sen maine. Viinitilalle mennessä auto kannattaa jättää hotellille, ettei tule hypättyä rattiin pienessä pierussa.

Desenzanosta pohjoiseen löytää historian havinaa, sillä siellä sijaitsee Bogliacon golfkenttä. Vuonna 1912 ensimmäisen kerran rakennettu kenttä on Italian kolmanneksi vanhin. Siellä käyminen on kuitenkin lähinnä kulttuurihistoriallinen teko, sillä pelattavuudeltaan kenttä ei ole kummoinen.

Gardajärvelle pääsee helpoiten lentämällä Veronaan. Sieltä ajaa alle puolessa tunnissa Desenzanoon tai johonkin muuhun alueen pikkukaupungeista.

Suositeltavia nähtävyyksiä seudulla riittää, jos aikaa liikenee golfin pelaamiselta. Brescian kaupunki, Isola del Garda ja Sirmione ovat paikkoja, joita ei kannata jättää näkemättä. Päivällisvisiitti pikkukylään Iseojärven rannalla on kaikkea muuta kuin ajanhukkaa.

GOLF - KUIN SEKSI

Asuminen: Golfresortin valitseminen voi tuntua hyvältä idealta, mutta se ei ole sitä. Resortissa ei toki tarvitse tuhlata aikaa siirtymisiin, mutta siellä olet jumissa. Ravintoloissa ei ole paljon valinnanvaraa ja hinnat niissä ovat tavallisesti yleiseen tasoon nähden korkeat.

Varusteet: Sinun olisi kuitenkin pitänyt vaihtaa mailojesi gripit jo aikapäiviä sitten, joten tee se alan erikoisliikkeessä ennen matkaasi.

Pelaaminen: Et kuitenkaan pelaa elämäsi parasta kierrosta ulkomailla, joten älä edes haaveile siitä. Aseta tavoitteesi matalalle, katso peiliin ja hyväksy se, ettet osaa pelata tätä perkeleen peliä. Muista silti, että golf on kuin seksi: ei tarvitse olla hyvä nauttiakseen siitä.