Matkat

Euroopan kevääseen!

Julkaistu:

Kaupunkilomakausi on nupullaan. Surkean talven uuvuttamien suomalaisten varsinainen ryntäys Eurooppaan alkaa pääsiäisenä maaliskuussa ja jatkuu vahvana huhti-toukokuun.

- Kulturelli Praha on vuodesta toiseen selvästi ykkönen edullisten hintojensa vuoksi. Kahden vuorokauden paketti maksaa alle 400 euroa. Odotan myös Lontoota nousevaksi nyt, kun punta on halvimmilaan kymmeneen vuoteen, Arean asiakaspalvelupäällikkö Gunilla Hänninen kertoo.

Hännisen mukaan myös Portugalia kysytään paljon. Varsinkin golfarit ovat mieltyneet maahan.

- Lennot otetaan Lissaboniin ja siitä jatketaan esimerkiksi Estoriliin ja Cascaisiin. Kysynnän kärkeen kuuluvat aina myös perinteiset Pariisi ja Rooma. Budapestkin on top tenissä.Perinteistä - ja vähän eksoottisempaa näyttää Finnairin tilasto. - Nykytrendi on, että ihmiset varaavat lentopaikan ja suunnittelevat matkansa omatoimisesti. Praha, Pariisi, Lontoo ja Barcelona ovat kysyttyjä, mutta myös Slovenian Ljubljana, jonne on suora lento, Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä luettelee. Ljubljana on ympärivuotinen kohde, kun taas Puolan Gdanskiin ja Krakovaan sekä Italian Pisaan ja Venetsiaan matkataan kesällä.

- Romanian Bukarestkin on pärjännyt mukavasti. Olin siellä itse marraskuussa, eikä sekään kuukausi ollut paha. Entiset valtaväylät ja palatsit on kunnostettu ja keskustassa on pari sellaista ostoskeskusta, joita ei näe Helsingissäkään. Tosin hinnatkin olivat meikäläiset, Määttä naurahtaa.

Hänellä on hyviä uutisia myös kaukomatkaajille:

- Ensi talvena aloittamme lennot Phuketiin laajarunkoisella Airbus 330:lla. Se tarkoittaa, ettei enää tarvitse pysähtyä Intian Ahmedabadissa, vaan lomalle pääsee suoraan.

Finnair on myöhästellyt näkyvästi talven Thaimaan-lennoillaan. Tekniseen kurjuuteen on löytynyt neuvo: loppukauden yhtiöllä on oma mekaanikko Ahmedabadissa.