Mitkä ovat erikoisimmat bilekohteet? - Matkat - Ilta-Sanomat

10 erikoisinta bilekohdetta, osa 1

Kiehtovaa yöelämää etsivälle matkailijalle on tarjolla paljon hyviä kohteita.

Biletaivas Belgrad? Kyllä vaan!­

26.11.2009 12:45

Etsitkö lomakohdetta, jossa voit pitää hauskaa, mutta joka ei ole vielä täysin massaturismin pilaama? Lonely Planetin tuoreessa matkaoppaassa 1000 Ultimate Experiences esitetyt 10 maailman omalaatuisinta juhlimiseen erikoistunutta kaupunkia.

1. Belgrad, Serbia. Serbia huono maine mediassa on pikkuhiljaa väistymässä ja ulkomaalaiset huomaavat nyt sen, minkä serbialaiset ovat aina tienneet: Belgrad rokkaa.

Maan elämäniloinen väestö ja sivistyneet kohtauspaikat takaavat monipuolisen yöelämän täynnä vilkkaita ravintoloita ja baareja Skadarlijassa sekä suosittuja kesäklubeja Savan ja Danube Riversin alueilla.

2. Montreal, Kanada. Rento Montreal on yhä suositumpi turistien keskuudessa, jotka nauttivat kaksikielisen maan vivahteikkaasta ilmapiiristä, hyvästä paikallisesta oluesta ja laskettelumahdollisuudesta lähellä sijaitsevalla Mount Royalilla.

Montrealin opiskelijaelämä ja vanhan kaupungin ilmapiiri luovat mielikuvan huolettomasta ja boheemista kaupungista.

Kaupungista löytyy vanhoja kahviloita, rentoja jazz-klubeja, suosittuja diskoja ja myöhäisillan baareja, joista valita mieleisensä. Heinäkuussa kaupungissa pidetään suosittu komedia-festivaali.

3. Buenos Aires, Argentiina. Buenos Aires on erikoinen sekoitus Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa, joka tunnetaan intohimoisena tanssin mekkana.

Kaupunki tarjoaakin unohtumattoman elämyksen vilkkaalla yöelämällään. Buenos Airesissa on tarjolla monipuolista viihde-elämää jazz-klubeista rantadiskoihin.

Jotkut klubit ja kulttuurikeskukset tarjoavat myös tanssitunteja, joissa voit opetella tanssimaan tangoa ja salsaa paikalliseen tapaan.

Kaupungista löytyy kaikille kaikkea: irlantilaispubeja, paikallista musiikkia ja kotibileitä.

4. Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Niille, joilla on siihen varaa, tämä Lähi-idän helmi on voittamaton valinta.

Dubai pursuu ylellisyyttä luksushotelleista keinotekoisiin saariin ja tonneittain jalokiviä tarjoaviin hulppeisiin tavarataloihin.

Kaupunki on myös hyvin kansainvälinen paikka, joten jos sinua ei tällä kertaa kutsuttu julkkiksen jahdille juhlimaan voit seurustella ympäri maailmaa tulleiden ihmisten kanssa prameilla klubeilla ja baareissa.

5. Thessaloniki, Kreikka. Kreikan toiseksi suurin kaupunki on tyylikäs paikka täynnä muodikkaita putiikkeja ja salonkeja.

Kaupunki tarjoaa vilkkaan yöelämän silloin, kun muut maan kuuluisammat kaupungit nukkuvat vielä talviuntaan.

Thessalonikista löydät taidekahviloita, latinalaisia baareja, diskoja sekä paikallista musiikkia soittavia klubeja.

Päivisin voit tutustua bysanttilaisiin kirkkoihin, museoihin ja raunioihin. Kaupunki ei ole kovin halpa, mutta mikään Kreikan kaupunki ei ole kalliimpi kuin Ateena.

Buenos Aires taipuu tangon ohella jazziksi ja klubeiksi­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?