Idän golfihmeet - Matkat - Ilta-Sanomat

Idän golfihmeet

Turkin Belekin suosio kasvaa: lyhyt lento, upeat kentät.

Julkaistu: 5.3.2008 14:54

Ympärivuotisen turismin kaipuu on luonut Turkista golfarin toivemaan.

Miten maa, jossa on kesäisin tulikuumaa, mutta talvisin noin kymmenen astetta, voi yltää ympärivuotiseen turismiin? Siihen on nelikirjaimien vastaus: golf.

Syksyisin ja keväisin on kivat kelit, eikä tänä talvena ole ollut liian kylmää. Lyhyt lento ja loistavat kentät. Turkissa jaksaa pelata, toisin kuin Thaimaassa, Ilta-Sanomien golfaava valokuvaaja Seppo Solmela kiittelee.Tukea hän saa tietenkin matkanjärjestäjältä.

- Belek on aivan ylivoimainen, Euroopassa tuskin on toista vastaavaa. Kymmenen kilometrin ranta täynnä kenttiä, islamin maihin erikoistuneen Deturin Suomen johtaja Kaj Horsma hehkuttaa.

Deturin tähänastinen ykköskohde on ollut Tunisia, mutta Horsma uskoo Turkin nousevan ohi. Belekin kenttien määrä ei tarkoita sitä, että siellä olisi tilaa pelata. Ruuhkaa on jo nyt. - Tunisia imee hinta-laatusuhteellaan. Viiden kierroksen viikko maksaa 800-900 euroa.

Solmelan mielestä Tunisian kentät ovat ok, mutta muuten maan meno ei miellytä.

- Olet aika lailla hotellin vanki. Tunisia on tosipelaajalle, joka ei lomallaan muuta halua. Jos esimerkiksi Hammametissa lähdet kaupungille, kimpussasi on kymmenen kaupustelijaa. Samaten Hammametin 9. reiällä, missä golf ja muu maailma kohtaavat, pikkupojat ovat kärttämässä, että osta pallo, osta pallo!

- Näinhän se on, Horsma myöntää.

Solmela on pelannut myös Egyptin Sharm el Sheikhissä.

- Ihmettelimme koneessa, mikä on vihreä pläntti keskellä autiomaata. No, se oli kenttämme, Solmela naurahtaa.

Finnmatkojen golfaava viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila luonnehtii Egyptiä kohteeksi, jossa mahdollisuus golfaamiseen täydentää muuta tarjontaa.

- Kentät ovat ihan ok, mutta Egypti ei ehkä ole himogolfarin paikka. Voit yhtenä päivänä golfata, toisena sukeltaa ja kolmantena katsella nähtävyyksiä. Näin minä teen, Mattila sanoo.

Keväisin ja syksyisin Turkissa on hienot pelikelit, Ilta-Sanomien golfaava valokuvaaja Seppo Solmela kiittää.

Suosittuja Lähi-idän golfmaita ovat myös Tunisia ja Egypti. Kuva on Egyptin El Gounasta.