Matkat

Rakkauden Pariisi

Julkaistu:

Ranskalaiset eivät vietä ystävänpäivää. Heille 14. helmikuuta on Saint Valentin - rakkaudelle omistettu päivä. Nyt siis kaikki rakastavaiset: romanttinen Pariisi odottaa!

Pariisissa suukotellaan kaikkialla. Heittäytykäämme ranskalaisiksi!

Suukottelun voi aloittaa jo lentokenttäjunassa kun kiertävä pelimanni soittaa haitarilla La Vie En Rose...Parlez-moi d'amour!! Tuolle miehelle kannattaa heittää lantti tai kaksi.

Eipä kestä kauan, kun junan ikkunasta avautuu näkymä iki-ihanalle Sacre Coeur -kirkolle, sehän taas pusun paikka!

Pariisi odottaa, mutta ensin hotelliin. Kaupungissa on kaikkea viiden tähden Ritzistä pensionaatteihin.

Romanttisia hotelleja on kaupunki pullollaan. Hotel Amour houkuttelee jo nimellään ja sijaintikin on varsin oivallinen: kävelymatkan päässä kauneimmalta metroasemalta Abbesseselta ja Montmartren taiteilija-aukiolta Place du Tertrelta.

Vaarallisen lähellä ovat myös Moulin Rouge ja Pigalle. Mutta siellä ei romantiikasta ole tietoakaan! Vasemmalta rannalta löytyy ylellistä mukavuutta. Oscar Wilden Pariisin majapaikka LHotel St Germain des Pressä on ideaali piilopaikka rakastavaisille. ´

Sen pohjakerroksessa on pieni uima-allas ja hammam, jotka voi tilata yksityiskäyttöön. Tai voit valita Hotel de L'Espérancen läheltä Rue Mouffetardia, jonka vieraskirjasta löytyy kuuluisia vieraita kuten Claudia Cardinale ja Helena Petäistö. Qui, cest vrai!

Pavillon de la Reine taas on kaupungin romanttisimman puistoaukion Place des Vosgesin vieressä.

Trendikäs Marais ja boheemimpi Bastille ovat vain muutaman askeleen päässä hotellin ulko-ovelta.

Jos haluat kokeilla jotain erilaista, yövy muotisuunnittelija Christian Lacroixin stailaamassa Du Petit Moulin -hotellissa, joka sijaitsee vanhassa leipomossa Maraisissa.

Pariisin runsaasta museotarjonnasta on ehdottomasti valittava ensimmäiseksi Musée Rodin, sillä kuvanveistäjä Auguste Rodinin töille omistetussa museossa on veistos Le Baiser, suudelma. Ehdottomasti pusun paikka.

Rodin-museo sopii muutenkin ystävävänpäivän kohteeksi. Rodinin tuotanto on siellä upeasti esillä: La Penseur , Ajattelija, ja Le Monument aux Bourgeois de Calais, Calaisin porvarit, kuuluvat kuvanveistotaiteen nimekkäimpiin teoksiin.

Seuraavaksi Louvreen! Tai Musée D'Orsayhin. Tai kenties Musée Quai Branlyyn! Robert Doisneaun valokuvanäyttely Fondation Henri Cartier Bressonissa on nähtävä.

Doisneau kuvasi kotikaupunkiaan rakkaudella ja hänen mustavalkokuvansa viime vuosisadan alkupuoliskolta kuuluvat valokuvahistorian aarteisiin.

Doisneaun ehkä tunnetuin valokuva Le Baiser de l'Hotel de Ville, Suudelma kaupungintalolla (ehdoton pusuttelupaikka!) kuvaa nuorta paria suutelemassa Rue de Rivolilla katukahvilan edessä. Tres romantic!

Älkäämme unohtako Pariisin tunnetuinta nähtävyyttä Eiffel-tornia. Tornia voi ihailla Riemukaaren huipulta, Samaritaine-tavaratalon katolta tai Trocaderon portailta.

Kannattaa kuitenkin odottaa pimeän tuloon, jolloin Eiffel-tornin valot syttyvät.

Tasatunnein alkaa myös kymmenen minuuttia kestävä valoshow.

Illalliselle! Saint German De Presin aukion lähitienoilla on lukematon määrä hyvätasoisia ravintoloita.

L'Odeonin aseman vieressä olevan Les Editeursin punaiset nahkatuolit tekevät paikasta sekä tyylikkään että kodikkaan.

Vastapäätä oleva Yves Camdeborden Le Comptoir on lähes joka ilta täynnä.

Jos haluat vanhaa pariisilaisglamouria, suunnista Boursen eli Pariisin pörssin lähelle Le Grand Colbert -brasseriehen.

Elegantti ravintola oli vuosikymmeniä pariisilaisen yläluokan salaisuus, kunnes se toimi kulissina Jack Nicholsonin ja Diane Keatonin elokuvassa Somethings Gotta Give, Jotain annettavaa.

Mainitsiko joku romantiikan! Jos huulet eivät ole vielä hellinä, Pariisi tarjoaa romantiikkaa koko rahan edestä. Istahda Les Deux Magots -kahvilan terassille ja katsele ohikulkevia pariisilaisia. Kulje käsi kädessä Pére Lachaise -hautausmaalla ja laske ruusu Edit Piafin haudalle.

Istuskele Café Marlyn terassilla ja katsele edessäsi kiiltelevää Louvren pyramidia.

Katsele pimenevää horisonttia Pont des Arts-sillalta tai ohi lipuvia jokilaivoja Pont Neuf -sillalta. Tai vie rakkaimpasi Shakespeare et Co -kirjakauppaan, jonka lukuhuoneen ikkunasta avautuu näkymä Notre Damelle.

Pullo samppanjaa ja takaisin hotelliin, ovi tiukasti säppiin! Hyvää ystävänpäivää!