Matkat

Tukholma on rakkauden kaupunki

Julkaistu:

Vaikka prinsessa Madeleinen ja Jonas Bergströmin häät siirrettiin, Tukholma juhlii kuitenkin asemaansa rakkauden kaupunkina. Kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling vihitään kesäkuun 19. päivänä, samana päivänä samassa kirkossa kuin kuningaspari vuonna 1976.

Häät ovat läsnä kaikkialla. Kesäkuun 6. päivänä pidetään LOVE Stockholm 2010, Tukholman rakkauskaupungin avajaiset.

Koko kaupunki on täynnä festivaalia ja performanssia.

Kansainvälinen tähti Paloma Faith pitää ensimmäisen konserttinsa Tukholmassa. Australialainen tanssi-, teatteri- ja sirkusryhmä Strange Fruit esiintyy. Rockbändi tAKiDA soittaa yhdessä Stockholm Concert Orchestran kanssa Skeppsbrolla.

- Tällä tempauksella näytämme. miten fantastinen ja ihmeellinen kaupunki meillä on, suorastaan Pohjoismaiden pääkaupunki, kaupunginjohtaja Sten Nordin hehkuttaa.

- Häiden vuoksi koko maailman huomio kiinnittyy Tukholmaan ja meillä on erinomainen tilaisuus markkinoida itseämme turisti- ja bisneskaupunkina.

KAIKILLE JOTAKIN

Djurgårdenissa lapsiperheille järjestetään luontoretkiä, ja heillä on tilaisuus tutustua Astrid Lindgrenin satuhahmoihin.

Strömparterren muuttuu valtavaksi elämysalueeksi, jossa voi hengailla ja rentoutua. Illalla yli 50 DJ:tä viihdyttää jättimäistä ulkoilmaklubia.

Farstan, Vällingbyn, Kistan ja Skärhomenin esikaupungeissa on mahdollista laulaa "rakkauskaraokea" ja seurata kansainvälistä häämuotiesitystä.

Varsinaisena hääpäivänä 19.6. on "grande finale" Strömparterrenissa ja Kustaa Adolfin torilla. Yleisö saa juhlia rakkauden suurta päivää pikkutunneille saakka.