Lähde lemmenlomalle - 19 helmeä - Matkat - Ilta-Sanomat

Lähde lemmenlomalle - 19 helmeä

Suunnitteletko häämatkaa tai lemmenlomaa? Kokosimme kohteet, joista ei puutu romantiikkaa.

4.1.2013 17:10

Barbados

1. Länsirannikolla on useita rauhallisia, paratiisimaisia rantoja sekä monia tasokkaita hotelleja ja lomakyliä.

2. Lähes koko saarta kiertää koralliriutta, joten kohde on täydellinen snorklaukseen ja sukellukseen. Toinen vau-kokemus on uinti merikilpikonnien kanssa.

3. Vain 45 minuutin lentomatkan päässä Barbadokselta on Saint Lucian sademetsäsaari, jossa meno on vielä rauhallisempaa.

Malediivit

4. Valitse majoitukseksi jokin kylpyläpalveluin varusteltu resort tai yövy eksoottisissa, laguunien ylle rakennetuissa bungaloweissa.

5. Ari Atollin paratiisisaari on tunnettu hemmotteluhoidoista ja snorklauksesta.

6. Syrjäinen Raa Atoll Pohjois-Malediiveilla takaa rakastuneille oman rauhan: saarella on vain yksi hotelli. Hyvä palvelu antaa luvan laiskotteluun.

Kroatia

7. Hvar on intiimi ja kuvankaunis, kristallinkirkkaiden vesien ympäröimä saari Adrianmeressä. Saaren samanniminen, yli 6000 vuotta vanha kaupunki tarjoaa erityisen romanttiset puitteet.

8. Vuokratkaa päiväksi vene, kerätkää piknik-eväät ja lähtekää etsimään omaa rantaa kaupungin edustalla olevasta pienempien saarten ryppäästä.

9. Aurinko on taattu - jopa niin, että Hvarin hotellit tarjoavat majoitusta puoleen hintaan, jos sataa koko päivän!

10. Dubrovnikin vanha kaupunki valkoisine marmorikatuineen tihkuu romantiikkaa, etenkin iltaisin.

11. Lapadin niemi 10 minuutin bussimatkan päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista on rauhallinen ja kaunis majoitusvaihtoehto. Niemeä kiertää puiden kattama rantakävelytie, jonka varrella on useita romanttisia ravintoloita.

Kreikka

12. Kreikan kauneimmaksi saareksi kutsuttu Santorini on syntynyt tulivuoresta ja säilyttänyt intiimin ja verkkaisen tunnelman. Se tunnetaan erityisesti lumoavista maisemista ja auringonlaskuista.

13. Fiskardo on maalauksellinen kylä Kafalonian saarella. Se selvisi 1950-luvun maanjäristyksestä ehjänä, joten kylässä on jäljellä paljon vanhoja rakennuksia. Täältä voi tehdä päiväretkiä Odysseyksen jalanjäljillä läheiselle saarelle tai tippukiviluoliin. Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Melissanin luolajärvi, jossa pesii satoja villikyyhkysiä. Lähistöltä löytyy myös viinitiloja.

Italia

14. Taormina on rauhallinen ja intiimi pikkukaupunki kallioilla, Naxoksen lahden yllä. Autottomat kujat ja historialliset nähtävyydet hurmaavat.

Thaimaa 15. Ko Ngai tunnetaan myös nimellä Koh Hai. Pienellä viidakkosaarella ei ole yhtään tietä, autoa tai moottoripyörää. Hiekka on lumivalkoista ja meri kristallinkirkas. Horisonttia koristavat eriskummalliset karstisaaret. Tyylikkäät majapaikat.

16. Koh Racha sijaitsee Phuketin edustalla. Jos mahdollista, hiekka on vielä valkoisempaa ja meri turkoosimpi kuin Ko Ngailla. Erittäin tyylikäs hotelli The Racha on kuin luotu häämatkalaisille.

17. Krabilla voi lomailla upeissa karstivuorimaisemissa: voitte sukeltaa, meloa tai kalliokiipeillä.

18. Krabilla pääsee myös saarihyppelylle autiosaarille, kuten uskomattoman kauniille Koh Hongille.

Aruba

19. Karibianmeren pienen paratiisisaaren romanttinen ilmapiiri ja ylelliset hotellit ovat kuin luotuja kuherteluun. Tuoksuna tuoreet hedelmät, makuna meren antimet ja korvissa merenguen rytmit.

Miia Hiiri

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?