Tämä on kulinaristin unelmakohde - eniten kolmen Michelin-tähden ravintoloita maailmassa!

Hotels.com selvitti, mihin kulinaristin kannattaa matkustaa makuhermoja hellivälle lomalle.

Voittaja on Japani, sillä Tokiossa, Kiotossa ja Osakassa on yhteensä yli kolmekymmentä kolmen Michelin-tähden ravintolaa. Eniten niitä on Tokiossa, jossa sijaitsee peräti kuusitoista kolmen Michelin-tähden ravintolaa. Luku on suurin koko maailmassa.

Jos on valmis satsaamaan lomalla laatuun, kannattaa ruokailla kolme tähteä saaneessa Sushi Saitossa. Ravintolan pääkokki Takashi Saito on tehnyt sushin valmistamisesta taidetta käyttäen mikroskooppisen pieniä yksityiskohtia ja lisäämällä ripauksen persoonallisuutta jokaisen valmistusvaiheeseen. Sushi Saitossa on tilaa ainoastaan seitsemälle ruokailijalle, joten paikat kannattaa varata hyvissä ajoin.

Gastronomin ei tarvitse välttämättä lähteä toiseen maanosaan nauttiakseen ruoasta. Pariisista löytyy kymmenkunta kolme Michelin-tähteä ansainnutta ravintolaa. Illasta kuuluisassa kolmen tähden Guy Savoy -ravintolassa. Ravintolalle nimensä antanut Guy Savoy on maailmankuulu kokki, jonka ravintolan annokset hivelevät niin maku- kuin näköaisteja.

Mikäli suunnitelmissa on lentää lomalle Atlantin valtameren toiselle puolelle, kannattaa poiketa New Yorkissa syömässä jossain kaupungin seitsemästä kolme Michelin-tähteä ansainneesta ravintolasta. Brooklynissa sijaitseva Chef's Table at Brooklyn Fare on ensimmäinen kolme tähteä ansainnut newyorkilainen Manhattanin ulkopuolella sijaitseva ravintola.

Eniten kolmen Michelin-tähden ravintoloita maailmassa

  1. Tokio, Japani

  2. Pariisi, Ranska

  3. New York, Yhdysvallat                      

  4. Kioto, Japani

  5. Hongkong, Kiina

  6. Osaka, Japani

  7. San Sebastian, Espanja

  8. Brugge, Belgia

  9. Lontoo, Iso-Britannia

  10. Macao, Kiina

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?