Prinsessat Queenin keikalla Prahassa - Matkat - Ilta-Sanomat

Prinsessat Queenin keikalla Prahassa

Kaverukset Tuuli Vähämäki (kuvassa) ja Ines Laukkanen viettivät hienon viikonlopun Queenin konsertissa Prahassa.

Julkaistu: 19.11.2008 7:00, Päivitetty 19.11.2008 7:33

Toiveiden täyttymys tärähtää käyntiin Hammer to Fall -biisillä. Kappale on levyltä The Works 1984.

Istumme ystäväni Ineksen kanssa Prahan O2-areenalla Queenin konsertissa 18.000 muun fanin joukossa. Maksoin 47,50 euron lipun rippirahoistani, lennot olivat rippilahja perheeltäni.

Tietenkään emme saaneet lähteä reissuun kaksin, vaan Praha-oppaiksi tulivat Ineksen isä, matkan pääsponsori Matti ja hänen kaverinsa Eero.

Konserttiin menimme kuitenkin kahdestaan.

Aivan kuten Helsingissä elokuussa esiintynyt Deep Purple, myös Queen on oivaltanut mitä ihmiset haluava kuulla: niitä legendaarisia. Annos on tuhti ja monipuolinen, Paul Rodgersin ääni on kunnossa.

- Seuraava kappale on omistettu miehelle, jonka tiedän seuraavan tätä konserttia. Hänen nimensä on Freddie Mercury, kitaristi-laulaja Brian May spiikkaa ja bändi aloittaa haikean Love of my Lifen.

Hän omistaa biisin 1991 aidsiin kuolleelle ystävälleen Freddielle, alkuperäisen ja oikean Queenin keulakuvalle. Brianin äänestä tihkuvan tunteen pystyy aistimaan tänne piippuhyllylle saakka.

Miten voi kuvailla jotain näin suurta ja ihanaa, jota on odottanut keväästä lähtien?

Mutta vielä suurempaa ja ihanampaa on tulossa: Bohemian Rhapsody, jonka aikana screenille heijastetaan laulava Freddie! Yleisö on villinä, niin mekin.

Encoret ovat itsestäänselvyys.

Onneksi ehdimme konserttiin - liki nimittäin liippaisi. Unohdimme liput hotelliin ja jouduimme kääntymään metrosta takaisin.

Juuri kun istuimme paikoillemme, valot sammuivat.

Kommelluksitta ei sujunut myöskään matka takaisin Mùstekýn metroasemalle. Suotta eivät kotona varoitelleet suurkaupungin meiningistä.

Pari miestä pysäytti meidät rullaportaissa ja kysyi jotain tsekiksi.

- Sorry, we dont understand, vastasimme, jolloin tyypit näyttivät virkamerkkinsä ja pyysivät englanniksi meitä näyttämään liput. Omani oli vanhentunut ja Ineksen kokonaan hukkunut, joten äkkiarvaamatta olimme herroille 1.400 korunaa eli 55 euroa velkaa.

Passitkin he pyysivät, mutta ne olimme onneksi jättäneet äidin ohjeesta hotellin tallelokeroon.

Paljastin vahingossa, että minulla on 50 euroa. Se kelpasi. Otimme jalat alle.

Tämä oli siis jonkinasteinen ryöstö - kuten Queen-paitojen myyminenkin konserttipaikalla.Ostimme neljä paitaa, jotka maksoivat yhteensä 122 euroa! Kotona ei oltu hyvillään.

Lahjarahaa paloi runsaasti myös shoppailuun, tietysti.

Muistoille ja kokemuksille ei kuitenkaan ole hintaa. Ehkä Queen-tunteen rajuutta kuvaa parhaiten se, että nukahdin konsertin jälkeen täysin uupuneena sängylle vaatteet päällä ja kengät jalassa.

Paul Rodgers ja Queen esiintyi Prahassa 31.10. Konsertti tänään Santiago de Chilessä, 21.11. Buenos Airesissa, 26.11. ja 27.11. Sao Paolossa. Kiertue päättyy 29.11. Rio de Janeiroon.

Vain yksi oli joukosta poissa, Freddie Mercury. Paul Rogers oli solistina.

Hän on silti täällä tänään, ainoa oikea Freddie Mercury!

Brian May ja Roger Taylor ovat alkuperäisjäseniä.

Me ja 18 000 muuta.

Kaarlensilta oli täydellinen turistirysä.

Ines ja graffitit.

Jätimme U Kalichan seinään terveiset, kuten asiaan kuuluu.

Arkkitehtuuri oli Queenin jälkeen Prahanparasta antia.

Muita turisteja pääsi pakoon pikkukujille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?