Näin turisteja vedätetään Thaimaassa - varo kepulikonsteja!

Thaimaa on yksi suosituimmista matkakohteista vuodesta toiseen. Levottomuudet ja rikokset ovat kuitenkin Sydney Morning Heraldin mukaan lisääntyneet niin paljon, että osa maahan muuttaneista ulkomaalaisista harkitsee poislähtöä.

Phuketwanin mukaan lisääntyneistä huijauksista ovat raportoineet myös paikalliset yrittäjät ja hotellit.

Kokosimme yhteen yleisimmät huijaukset:

1. Vesiskootterihuijaus

Yksinkertaisessa huijauksessa vesiskootterin väitetään vahingoittuneen vuokrauksen aikana ja turistia vaaditaan maksamaan korjauskulut.

Vaatimus voi olla jopa tuhat bahtia (noin 25 euroa). Joidenkin vuokraajien on kerrottu käyttäytyvän uhkaavasti, mikäli sitä ei makseta. Moottoripyörien kanssa on ilmennyt samanlaisia huijauksia.

Älä koskaan luovuta passiasi vuokraajalle pantiksi! Vuokraaja voi kieltäytyä palauttamasta sitä, mikäli turisti ei maksa maksua. Useat paikat pyytävät ensin passia, mutta kelpuuttavat myös käteispantin.

2. Luottokorttien kopiointi

Varo luottokorttien kopiointia sekä ostoksilla että pankkiautomaatilla käydessä. Osaan laitteista on asennettu väline, joka kopioi PIN-koodin ja muut kortin tiedot, joilla voidaan myöhemmin luoda kortista kopio. Kaupoissa on huijattu myös höyläämällä kortti useamman kerran, jolloin maksu moninkertaistuu.

3. Kuvahuijaus

Varoituskellojen pitäisi soida, jos ladyboy tarjoutuu ottamaan kuvan sinusta ja ystävistäsi. Ystävälliseltä tuntuvan eleen jälkeen turisteilta on vaadittu maksuksi sataa bahtia (2,5 euroa) tai jopa enemmän. Maksamatta jättäneiden päälle on käyty ja heitä on uhkailtu. 4. Värjätty raha

Osaa turisteja on huijattu yrittämällä myydä heille iso kasa mustaksi värjättyä valuuttaa, jonka väitetään puhdistuvan erikoisaineilla. Yleensä turisteille tarjotaan dollareita.

Rahojen kerrotaan olevan otettu pois kierrosta ja värjätty sen vuoksi. Ostaja saa rahat ja puhdistusaineen, joka osoittautuu täysin hyödyttömäksi. Osa turisteista on menettänyt jopa 20 000 bahtia (noin 500 euroa) tämän huijauksen vuoksi.

5. Taksihuijaus Taksit saattavat periä turisteilta moninkertaisia maksuja. Normaalisti 20-50 bahtia (0,50-1,2 e) maksavasta matkasta on pyydetty jopa 500 bahtin (12,50 e) korvausta.

6. Valesuljetut nähtävyydet

Paikalliset ovat tulleet väittämään turisteille Bangkokin suuren palatsin lähellä, että paikka on suljettu. Useimmiten he tarjoutuvat kuljettamaan turistit toiseen nähtävyyteen, joka osoittautuu usein koru - tai vaatekaupaksi.

7. Seksibaarihuijaus

Tyttöbaarien lähellä olevissa kylteissä on tarjottu ilmaisia eroottisia näytöksiä ja juomia sadan bahtin (2,5 e) maksulla. Halvan hinnan houkuttelemat turistit ovat todellisuudessa joutuneet maksamaan jopa tuhansien bahtien maksut väkivallan uhalla.

8. Huumausaineet

Varo täydenkuun juhlia! Turisteja on huumattu niissä laittamalla heidän juomiinsa tyrmäystippoja. Juhlissa sattuu säännöllisin väliajoin raiskauksia ja onnettomuuksia.

9. Väärä määränpää Turisteja huijataan jo lentokentällä heidän saapuessaan maahan. Osa taksikuskeista väittää, ettei osaa viedä heitä oikeisiin kohteisiin tai saattaa suostutella vaihtamaan majapaikkaa. Turisti saattaa joutua maksamaan paljon tavallista suurempia maksuja taksien "harhailun" vuoksi.

Ota yhteys poliisiin tai Suomen suurlähetystöön, jos joudut huijauksen uhriksi.

Lähteet: Sydney Morning Herald, Travelfish.org, Uuden-Seelannin Bangkokin suurlähetystö

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?