Huh, mitä hintaeroja! Lentoja kannattaa vertailla netissä

Sama lento, eri hinta - kilpailuttamalla voi säästää jopa 47 prosenttia lentojen hinnoissa.

9.10.2012 14:47

Lennon hinta voi vaihdella reilusti riippuen siitä, mistä sen varaa. Matkahakukone Momondo tutki hintaeroja ja havaitsi, että ero saattaa olla jopa yli 47 prosenttia.

Monet kuvittelevat, että halvimman hinnan saisi suoraan lentoyhtiöltä. Momondo kumosi tämän väitteen.

Järkevintä on kilpailuttaa lento hakukoneessa, joka hakee halvimmat hinnat useilta eri sivustoilta. Momondo.fi:n lisäksi esimerkiksi hintaseuranta.fi ja vertaa.fi vertailevat asiakkaan puolesta hintoja lukuisilta eri sivustoilta.

Momondo tutki, kuinka paljon hinnat vaihtelevat varaussivustojen kesken ja otti vertailuun myös lentoyhtiöiden itse tarjoamat hinnat. Vertailuun valikoitui seitsemän suosittua kohdetta.

Vertailu on tehty Momondon lentohaulla ja lisäksi kunkin lentoyhtiön omilta internetsivuilta. Vertailuhinnat ovat aina täysin samasta lennosta. Kaikki lennot ovat menopaluulentoja, lähtökaupunkina on Helsinki, ja haku on tehty tammikuun lentoihin. Hinnat on pyöristetty lähimpään euroon.

 

  Keskimäärin hintaero oli 12 prosenttia, suurimmillaan hurjat 47,8 prosenttia. Huomionarvoista on, että yhdessäkään tapauksessa lentoyhtiön oma varaussivusto ei ollut edullisin vaihtoehto.

Varsinkin pidemmillä lennoilla rahallinen säästö on jo merkittävä. Suurin hintaero, 54 euroa, oli menopaluulennossa Delhiin. Yhdessä tapauksessa lentoyhtiön oma sivu ei löytänyt haluttua vaihtoehtoa ollenkaan vaan tarjosi noin 40 euroa kalliimpaa lentoa eri välilaskukentällä ja jatkoyhteydellä.   Lisäksi Momondo tutki suomalaisista lentoyhtiöistä Finnairin tarjoamat lennot samoihin kohteisiin:    

  Myös Finnairin lentojen hinnoissa oli selviä eroja eri varaussivustojen välillä. Hintaero oli suurimmillaan 9,1 prosenttia. Suurin yksittäinen rahallinen ero, 62 euroa, oli menopaluulennossa Delhiin. Myös Finnairin lennot sai poikkeuksetta edullisemmin muualta kuin yhtiön omilta sivuilta.

- Hintaeroihin on yleensä kaksi pääsyytä. Ensimmäinen on kate. Eri varaussivustot nipistävät erikokoisen siivun välittämänsä lennon hinnasta. Lentoyhtiöilläkin on yleensä hieman enemmän katetta lippujen hinnoissa, jotka myydään niiden omien väylien kautta. Toinen hintaeroihin jonkin verran vaikuttava tekijä ovat lisämaksut, kuten toimitusmaksut  Myös maksutavan kanssa kannattaa olla tarkkana, usein joistain maksutavoista saatetaan periä lisämaksu, Momondon maajohtaja Samuli Melanko sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?