Isoa kalaa ja upeita vedenalaiskuvia

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Video
Tv-sarja Arktiset vedet vie suomalaisen kalastusohjelman uuteen ulottuvuuteen.
Uusi suomalainen kalastusohjelma panostaa ennen näkemättömällä tavalla vedenalaiskuvauksiin. Arktisilla vesillä kuvattu tv-sarja näyttää paitsi kalastuksen riemua myös kiehtovia vedenalaisnäkymiä.

Tuottaja Juhani Henriksson kertoo, että Arktiset vedet ei ole ahtaasti rajattu kalastusohjelma. Asiapitoinen tv-sarja tuo esiin myös pohjoisten vesien ihmiset sekä luonnon ja kulttuurin erityispiirteet. 11-osainen tv-sarja esittelee kalastusmiljöitä Suomen, Norjan, Islannin ja Venäjän arktisilta vesiltä.

Tv-sarja on herättänyt paljon mielenkiintoa, sillä sen ympärille rakennettu Facebook-sivusto on kerännyt 1500 Facebook-ystävää ennen ensimmäistäkään tv-jaksoa. Tv-sarjan tukena on blogi, ja sitä voi seurata myös älypuhelimista.

Juhani Henriksson kertoo ohjelmaidean syntyneen viisi vuotta sitten, kun hän saunoi veljensä Tapanin kanssa Teno-joen varrella olevassa saunassa. Arktisten kalavesien ystäviä heistä tuli 10 vuotta sitten ensimmäisen Lapin-reissun jälkeen.

- En tunnusta vieläkään olevani kalamies. Veli on puolestaan fanaattinen kalastuksen harrastaja. Hän on tyyppiesimerkki siitä, että addiktio ei ole huono asia, mutta huippuun viritettynä sellainen voi hymyilyttää ja tuskastuttaa sivullista, Juhani Henriksson kertoo.

Tuotantoryhmässä oli muitakin intohimoisia kalastajia, ja Henriksson tunnustaa, että näiden pitelemisessä kalavesien äärellä oli välillä tekemistä.

- Aika usein sai muistuttaa kavereita, jotka painuivat pusikossa jo puolen kilometrin päässä, että meillä on kuvaussuunnitelma.
Kotimainen tv-sarja Arktiset vedet käynnistyy Jim-kanavalla 1. lokakuuta.

Jaksot esitetään myös Nelonen Pro -kanavalla ja myöhemmin Nelonen Maailma -kanavalla. Suunnitelmissa on myös toinen tuotantokausi, joka kuvataan Alaskan, Grönlannin, Venäjän ja Pohjois-Skandinavian vesillä.

11 jaksoa Arktisilta vesiltä:

1. Norjan Kautokeinon erämaa
2. Islannin joet ja järvet
3. Islannin merialue
4. Kilpisjärvi ja lähialueet
5. Norjan Pykeija ja Nesseby
6. Tenojoki, Nuorgam ja alaköngäs
7. Norjan Jiesjärvi ja lähialueet
8. Tenojoen yläosa ja sivujoet
9. Venäjän Titovka ja lähialueet
10. Venäjän Kola ja lähialueet
11. Best of Arktiset Vedet” tuotantokausi 1

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt