Lentohärvelit valtasivat järven jään

rac

Julkaistu:

Nummirock ei ole Nummijärven ainoa vuoden suurtapahtuma, sillä suomalaisten ilmailuharrastajien lentokalenteri kääntyi viikonloppuna talvesta kohti kevätt.
Perinteeksi kasvanut, nyt kymmenettä vuotta järjestettävä Nummijärvi Fly In on näet paitsi Suomen talvilentokauden päätapahtuma, myös epävirallinen uuden lentokauden avaus.

Pienimuotoinen, eksoottinen tapahtuma järjestetään Nummijärven jäälle auratulla kiitotiellä. Tapahtuma on vapaamuotoinen ja lämminhenkinen, kun ilmailijat ympäri Suomea saapuvat paikalle kuka milläkin kulkuneuvoilla - osa ilmojen kautta, osa maanteitse. Lentotoiminta on vapaata, lentäjien nousten ja laskeutuen omaa tahtiaan, samalla kun ilmatilassa viihtyvät pienkoneiden lomassa myös riippu- ja varjoliitäjät, paramotoristit, lennokit ja muut lentävät laitteet.
Nähtiinpä paikalla myös kuumailmapallo ja lentävä auto!

Harrasteilmailun kaikki lajit mahtuvat samaan ilmatilaan turvallisesti , sillä liikennöinnissä noudatetaan tarkoin turvamääräyksiä ja ilmailijat viestivät jatkuvasti radiolla. Vilkkaan jääkentän ympärillä silti myös perinteinen tarkkasilmäisyys on silti arvossaan.

Vaikka keli olikin Nummijärvellä aurinkoinen ja selkeä, oli lentokeli osan viikonloppua kelvoton Etelä-Suomessa. Niinpä osa eteläisemmistä vierailijoista ehti paikalle vasta sunnuntaina pilviverhon hälvetessä.
Lentotapahtumaan osallistui kaikkiaan noin nelisenkymmentä ilma-alusta.

Nummijärvi Fly In alkoi vuosikymmen sitten pienimuotoisena kokoontumisajona, kun Matti Nummijärvi aurasi järvenjäälle kiitotien ystäviään varten. Talvilentotapahtuma kasvoi suosiossa ja sai taakseen paikallisen ilmailuyhdistyksen tuen, minkä myötä siitä on kasvanut yksi Suomen omaleimaisimmista ja viehättävimmistä ilmailutapahtumista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt