Matkat

Petronasin pöyhkeät kaksoistornit

Julkaistu:

Petronas-tornit ovat ikkunanpesijän painajainen.
Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur, tuttavallisemmin KL, on sekoitus malaijilaisia, kiinalaisia, intialaisia mutta myös eurooppalaisia ja islamilaisia kulttuureita.

KL eroaa monista muista aasialaisista pääkaupungeista lyhyen historiansa vuoksi. Kaupunki perustettiin Klang- ja Gombak-jokien yhtymäkohtaan vuonna 1857.

Yli 1.5 miljoonan asukkaan kaupungin kuvaa hallitsee kaksi tornia, öljy-yhtiö Petronasin kaksoistornit.

Teräksestä ja lasista rakennetuissa torneissa on 88 kerrosta. Korkeutta niillä on 452 metriä.

Burj Khalifa kasvoi ohi

Valmistuessaan uuden vuosituhannen kynnyksellä ne olivat maailman korkeimmat. Nykyään ykkössija on Dubaissa: vuonna 2010 avatulla Burj Khalifalla on korkeutta 828 metriä. Kuala Lumpurin Petronas-tornit ovat kuitenkin yhä maailman korkeimmat kaksoistornit.

kaksoistornit ovat huikea näky, mutta ikkunanpesijän painajainen. Ikkunoita niissä on 32000 ja lasipinta-alaa 77000 neliömetriä. Sanotaan, että yhden tornin ikkunoiden pesu kestää viitisen kuukautta, siksi ne pestäänkin vain kahdesti vuodessa.

Tornit ovat avoinna vierailuja varten tiistaista sunnuntaihin aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Perjantain rukoushetkenä 13-14.30 niihin ei pääse.

Kannattaa tulla ajoissa, sillä vain rajallinen määrä vierailijoita pääsee sisään. Innokkaimmat ovat jonottamassa lippuja aamuseitsemästä lähtien.

Käyntiin sisältyy piipahdus torneja yhdistävällä maisemasillalla 41. kerroksessa. Myös kakkostornin huipun näköalatasanteelta voi ihailla maisemaa yli kaupungin.

Ja sitten shoppaamaan!


Petronas-tornien välissä levittäytyy yksi Malesian hienoimmista ostoskeskuksia Suria KLCC; kuusi kerrosta ravintoloita, kauppoja sekä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Kaksoistorneilla oli rooli elokuvassa Ansa viritetty, 1999 (Catherine Zeta-Jones ja Sean Connery). Tornit on nähty myös monissa Bollywoodin ja Hongkongin elokuvissa.

Osoite: Jalan Ampang -katu, lähin metropysäkki on KLCC
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt