Matkat

Uusia reittejä Suomeenkin? Ryanair tekemässä valtavia lentokoneostoja Kiinassa ja Venäjällä

Julkaistu:

Ryanair on ostamassa peräti 300 uutta lentokonetta eli yli tuplaamassa kalustomääräänsä. 50 uusista koneista lentäisi Pohjoismaissa.
Irlantilaisen halpalentoyhtiön värikäs omistaja Michael O'Leary kertoi Financial Timesissa, että hän on käynyt vakavia neuvotteluja peräti 300 uuden lentokoneen ostamisesta. Koneet ovat peräisin venäläisten ja kiinalaisten valmistajien tuotantolinjoilta.

Leary puhuu uusien reittien perustamisesta Pohjois-Eurooppaan. Pohjoismaihin lentävien 50 uuden koneen lisäksi 100 konetta sijoitetaan Baltian ja Itä-Euroopan reiteille.

Tällä hetkellä Ryanair lentää Suomessa Tampereen ja Lappeenrannan kentiltä. Lappeenrannan lennoista kertoessaan Leary nosti kohun mainitsemalla, että nyt Pietarin kauniit naiset pääsevät lentämään kätevästi Länsi-Eurooppaan.

Irish Independent -lehden mukaan Ryanairista tulee Euroopan suurin ja yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä, jos kaupat toteutuvat. Ostosten jälkeen yhtiöllä olisi yli 500 lentokonetta. Leary uskoo yhtiönsä vuosittaisen matkustajamäärän lisääntyvän 120-130 miljoonaan ensi vuosikymmenen aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä Euroopan suurin lentoyhtiö on Lufthansa, joka lennättää noin 91 miljoonaa asiakasta vuodessa.

Venäjällä Leary on neuvotellut sopimuksesta Irkut-yhtiön kanssa. Yhtiö on peräisin 1930-luvulta ja tunnettu lähinnä Suhoi- ja Yak-sotilaskoneistaan. Koneita valmistetaan muun muassa Irkutskin lentokonetehtailla.

Toinen Ryanairin halajama valmistaja Kiinalainen Comac, joka on perustettu vasta vuonna 2008. Ilmeisesti Ryanair havittelee Comacin ARJ21-matkustajakonetta, joka lensi neitsytlentonsa tasan kolme vuotta sitten.

Ota kantaa

Uskallatko lentää venäläis- tai kiinalaisvalmisteisella lentokoneella?

Kyllä 79% En 21%
Ääniä yhteensä 18211

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt