Kesä-Suomen aarteet: Ysitien väistöliike vie Auranmaan pitoihin

rac

Julkaistu:

Jos aiot matkustaa Turusta Tampereelle tai toisinpäin, Ysitien väistöliike on täynnä maittavia maaseutukohteita. Matkalla maistellaan viinejä ja tavataan taiteilijoita.
Wanhan tavaran kauppa kolme kolikkoa

Kolme kolikkoa on vanhan kansakoulu täynnä aarteita. Jos olet etsinyt perimääsi Arabian astiasarjaan täydennystä, saatat löytää sen täältä.

Tänä kesänä kolmen kolikon vaihtuva näyttely on keskittynyt vanhojen Marimekko-kuosien esittelyyn. Näyttelyssä on yli 200 Marimekkomuistoa.
Koska on kyse vanhoista Marimekoista, tarjolla on paljon pöytäliinoja ja harvinaisempi esineitä ja koruja.

- Lisäksi löytyy vaatteita 60-luvulta eteenpäin, jolloin tyttäreni syntyi. Uusimmat vaatteet ovat 10 vuotta vanhoja, talon emäntä  Irma Kaukinen kertoo.

Kesätiimi on positiivisesti yllättynyt, että näin hienon näyttelyn sisäänpääsy on ilmainen.

Piimätie 57, Pöytyä
Auki sopimuksen mukaan, soita 0400789990

Riihipuoti

Riihipuoti on juuri sitä, mitä maaseutu voi parhaillaan tarjota: kaupassa myytävät viljatuotteet on tuotettu lähipelloilla ja myllyyn on vain muutama kilometri.  Tuotteista löytyy tietenkin luomumerkki ja koko perhe on mukana toiminnassa, sillä tytär hoitaa kauppaa ja poika toimii ensimmäistä vuotta myllärinä.

Puuroja vähemmän syövä kesätiimi tykkäsi, että valikoimassa oli muitakin viljatuotteita, kuten terveellinen ohrasuurimo, kotimainen vaihtoehto riisille.

Riihipuoti myy myös muita alueen tuottajien tavaroita sekä on samalla kukkakauppa ja lahjatavaraliike.

Katso video viljan matkasta puuroksi


Turuntie 596, Pöytyä
ma-pe 9-18, la 9-15, su 11-14
http://www.riihipuoti.fi

Viinitila Koskimäki

Miltä kuulostaa rubiininpunainen, mansikkapohjainen Suven hehku vaikka oman mökin verannalla nautittuna? Tätä ja kahta muuta palkittua tilaviiniä on tarjolla Koskimäen viinitilalla. Tämän lisäksi tila on avannut myös kesäkahvilan, jossa sopii maistella itse tehtyä pientä makeaa ja suolaista.

Jos et ole viini-ihmisiä, niin kotiin kannattaa viedä pullo talon omaa luomulaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Automatkan puuduttaneille talon emäntä Marjaana Kemppi lupaa antaa pikkumaksua vastaan intialaisen päähieronnan, jos oma ja matkalaisen aikataulu vain siihen taipuvat.

Välimaantie 40, Niinijoki
ke-su 12-18
http://www.viinitilakoskimaki.fi


Ala-Hollon kahvila ja keittiötarvikemyymälä


Niin erikoiselta kuin vanhan maalaistalon, kahvilan ja keittiötarvikemyymälän yhdistäminen kuulostaa, niin Ala-Hollon tuvassa se toimii loistavasti. Omistaja Maria Tuomolan unelma oli koota yhden katon alle kaikkea, mitä keittiössä voi tarvita. Valikoimassa on laadukkaita perustarvikkeita, mutta myös monia hilavitkuttimia, joiden olemassaolosta kesätiimi ei edes osannut uneksia.

Mukaan lähti kesän satoa odottamaan mansikan kannan nyppäin, sillä viime kesänä koko peukalon kynsi oli hajalla mansikanperkuun jälkeen.

Haarantie 155, Loimaa
ti-pe 10-17, la 9-16, su 12-16
http://www.ala-hollo.profiili.fi/index.php

Pahkapirtti

Pahkapirtti tarjoaa omista taikinoista leivottuja herkkuja sekä laajan valikoiman suomalaista käsityötä. Pahkapirtti on se persoonallinen pysähdyspaikka 9-tiellä, jonne paljon autoilevat näyttävät pysähtyvät yhä uudelleen ja uudelleen.

Ristimäenkulma, Metsäkorpi (näkyy 9-tieltä)
ma-pe 8-19, la 8-19, su 10-19


Ateljee Heljä

Rakastettujen jänis ja enkelihahmojen luoja Heljä Liukko-Sundström pitää ateljeetaan Humppilan kupeessa. Pelkkä rakennus on pysähtymisen arvoinen arkkitehtuurinsa vuoksi, mutta todellinen sydän on Heljä ja hänen taiteensa.

Heljän ollessa paikalla hän kertoo mielellään lapsille ja aikuisille tarinoita, jotka ovat riipustettuina kuvina seinällä. Mukaan voi hankkia muistoksi vaikka pienen taulun tai julisteen.

Katso video, jossa Heljä kertoo Roi Rusakon tarinan.

Myllynkulmantie 241, Humppila
ma suljettu, ti - pe klo 11 – 17, la - su klo 11 - 16


Cafe Deco

Cafe Deco sai kaiken nähneen ja maistaneen kesätiimin herkistymään tarjoamalla herkullisen kanafileeleivän sieni-sipuli kastikkeella ja salaattipedillä. Leipäannos oli paikan päällä tehty kuten kaikki muukin Cafe Decon tarjoama särvin. Ilman nälkääkin Cafe Decoon kannattaa poiketa tauolle, sillä heillä jokaiselle asiakkaalle taataan tuore kahvi.

Maunulan kartanon vanha myllytorppa on myös sisustuskauppa, mihin omistaja Anu Koivula on haalinut tarjolle sellaisia esineitä, mitä ei ole kaikissa muissa sisustusliikkeissä tarjolla. Tarjolla on myös erilaisia mukaan otettavia herkkua, jotka omistaja on omalla makuhermolla hyväksi todennut.

Tampereentie 733, Urjala
ma-su 9-20
http://www.cafedeco.fi/


Nuutajärven lasikylä


Kesätiimi katsoo kotona olevaa, tädiltä lahjaksi saatua, lasimaljakkoa aivan uusin silmin Nuutajärven vierailun jälkeen. Syynä on lasinpuhaltaja Marika Kinnusen demonstraatio (katso video aiheesta) lasiesineen synnystä. Kun tähän vielä lisättiin Nuutajärven lasitehtaan puhaltajien taidonnäytteet (mitä voi käydä seuraamassa yleisöparvella), on pakko lisätä hieman pehmustetta oman maljakon ympärille – kysehän on varsinaisesta taideteoksesta!

Lasinpuhallusnäytösten lisäksi lasikylässä on siellä toimivien lasinmuotoilijoiden ja –puhaltajien myymälöitä sekä Iittalan tehtaanmyymälä. Kannattaa käydä myös tutustumassa kesän näyttelyyn, jonka aiheena on Kaj Franckin maisemissa.

Kahvila ma-su 10-16
Näyttely ja Nugo shop 10-18
Iittalan tehtaanmyymälä 9-19
http://www.nuutajarvi.fi/


Kuokkalan museoraitti


Kuokkalantiellä pääsee tutustumaan menneitten vuosikymmenten tunnelmaan sellaisissa erikoismuseoissa kuin kauppamuseo, pajamuseo, parturi- ja kampaamomuseo ja suutarimuseo. Lisäksi museoraitin yhteen rakennukseen on sijoitettu hammaslääkärin välineet.

Kuokkalantie, 37550 Lempäälä
ma sulj., ti-su 11-17
Aik. 3,5 €/ lapset 1 €
Pääsymaksu sisältää tunnin mittaisen opastuksen

http://www.lempaala.fi/opetus_ja_vapaa-aika/kulttuuri/lempaala-seura_ry/kuokkalan_museoraitti/

Kesä-Suomen aarteet

Lomareissu kesäisessä Suomessa on parhaimmillaan elämys, joka alkaa jo matkalla varsinaiseen kohteeseen.

Kesä-Suomen aarteet -sarja esittelee vaihtoehtoisia reittejä valtateille sekä edullista tekemistä eri kaupungissa. Tarkoituksena on tuoda näytille maaseutumatkailun upeimmat helmet, kauneimmat maisemareitit sekä timanttisimmat kaupunkikohteet.

Huom! Aukioloajat ja hinnat ovat saattaneet muuttua julkaisun jälkeen.

Sarjaa jatkuu aina 1.8.2011 asti.

Katso kaikki ilmestyneet osat tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt