Sydney sopii lapsiperheillekin - Matkat - Ilta-Sanomat

Lapsiperheiden Sydney

Sydneyssä on lapsiperheille paljon tekemistä.

Julkaistu: 6.5.2011 6:00

Suurkaupunki sopii lapsillekin.

Australian suurin kaupunki Sydney on kuuluisa oopperatalostaan, Harbour Bridge -sillastaan ja surffareiden suosimasta Bondi Beach -rannastaan, mutta kaupungissa riittää paljon kiinnostavaa tekemistä myös lapsille.

Suurin osa lapsiperheiden aktiviteeteista sijaitsee Darling Harbourin satamassa, aivan Sydneyn keskustan kupeeseen rakennetussa turistihoukutuksessa.

Lievästä keinotekoisuudestaan huolimatta alueella on paljon näkemistä ja tekemistä. Mikä parasta, kohteet sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että perheen pienimmätkin jaksavat kävellä paikasta toiseen.

Kaikkien Darling Harbourin nähtävyyksien näkemiseen kannattaa kuitenkin varata pari päivää, sillä useimmissa niistä vierähtää tunti jos toinenkin.

Darling Harbourista lähtevät myös useat bussikuljetukset Sydneyn lähistöllä sijaitseviin nähtävyyksiin, kuten maailmankuuluun viinilaaksoon Hunter Valleyyn ja pysäyttävän komealle vuoristoalueelle Blue Mountainsille.

Darling Harbour ei ole ollut varsinainen satama vuosikymmeniin. Vuosisadan alussa Sydneyn pääsatamana toiminut alue päätettiin 1980-luvulla remontoida puisto- ja turistialueeksi.

Siinä myös onnistuttiin. Vuoden 2000 kesäolympialaisten suosituimpia vapaa-ajanviettoalueita oli juuri Darling Harbour. Muistona olympialaisista alueella seisoo yhä Sydneyn olympialaisten logoa esittävä patsas.

Nykyisin Darling Harbour parveilee lapsiperheitä, joita vetävät paikalle muun muassa jättimäinen imax-elokuvateatteri ja sisäeläin-tarha. Viihdemaailmassa viihtyvät myös aikuiset, mutta miinuspuolena alueella saa kulumaan pitkän pennin rahaa. Tärpit 1. The LG IMAX Theatre

Maailman suurimman imax-tekniikkaa käyttävän elokuvateatterin ohjelmistosta löytyy upeita dokumentteja sekä uusimpia 3D-elokuvia. Näistä useimmat ovat lapsillekin sopivia.

Elämyksestä saa myös maksaa: koko illan elokuvien lippujen hinnat ovat noin 20 euroa. Lapset saavat viitisen euroa alennusta.

2. Powerhouse Museum

Vajaan kilometrin päässä Darling Harbourin rannasta sijaitseva Powerhouse Museum mielletään usein pelkäksi tiedemuseoksi, mutta sen vaihtuvissa näyttelyissä on kaikkea taiteesta ja muodista elokuviin ja musiikkiin. 3. Wildlife World

Australian eläinkantaan kuuluvat otukset yhden katon alla. Käärmeet, hyönteiset, koalat ja kengurut ovat lasten mieleen, puhumattakaan krokotiileista.

Nimenomaan Australian eläimistä kiinnostuneille tämä on parempi kohde kuin niin ikään Sydneyssä sijaitseva Taronga-eläintarha.

4. Sydney Aquarium

Wildlife Worldin vieressä sijaitseva valtaisa akvaario esittelee hengästyttävän määrän vedenalaisia otuksia.

Äärimmäisen harvinainen vesinokkaeläin kuuluu mielenkiintoisimpiin, vaikka sitä ei välttämättä näe aina edes täällä. Myös valtavat dugong-merilehmät ovat näkemisen arvoisia.

5. Australian National Maritime Museum

Merenkäyntimuseo sijaitsee yhdellä sataman näyttävimmistä alueista, ja sen edustalla komeilee lukuisia entisöityjä purjehdus- ja sota-aluksia.

Eristyksissä olleelle Australialle merellä on aina ollut erityinen merkitys. Museossa kerrotaan muun muassa tarina siitä, miten Australia aikoinaan löydettiin.

Maailman suurin imax-teatteri on hieno, mutta kallis.

Kengurut ovat taatusti pienten mieleen.

Merimuseo sijaitsee komealla paikalla.

Hui, hai meriakvaariossa!

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?