200 euron yllätys postiluukusta - Suomalaisten ilmaislennot peruttu

Posti toi tänään ikävän yllätyksen lähes ilmaiset lennot Suomesta Etelä-Amerikkaan ostaneille.

20.4.2011 21:34 | Päivitetty 20.4.2011 21:40

IS on saanut tukun yhteydenottoja lukijoilta, joille Lufthansa on lähettänyt 200 euron yllätyslaskun.

Lähes ilmaisia lentoja Kolumbian Bogotaan ja Venezuelan Caracasiin myynyt yhtiö aikoo perua suomalaisten matkat, elleivät he maksa ”tietokonevirheen” takia liian halpoina laskutettuja lippuja seitsemän päivän sisällä.

–    Minä ostin vain lipun, joka maksoi 267 euroa kokonaisuudessaan. Jälkeenpäin huomasin netissä, kun joku oli hoksannut huomauttaa, että katsokaapa mistä tuo lipun hinta koostuu, karhukirjeen saanut Simo Mikkola kertoo IS:lle.

Hänen lipussaan eriteltynä itse lennon hinta oli merkitty 1,69 euroksi - siis lähes ilmaiseksi.

Mikkola kokee, että lipun todellinen hinta on kerrottu harhaanjohtavasti.

– Se oli sillä selvä. Ebookersin haku antoi hinnan ja kun täytti tiedot, tuli lippu.

Nyt Lufthansa vaatii Mikkolalta ja muilta 200 euroa per lento. He ovat maksaneet vain veroista ja muista kuluista, eivät itse varsinaisesta lennosta.

Lufthansan yllätyslaskun saaneet suunnittelevat ryhmäkannetta lentoyhtiötä vastaan. Mikkola itse ei vielä tiedä, aikooko hän maksaa Lufthansan lisälaskua.

– Nyt vedetään henkeä pari päivää.

Aamulehti kertoi Lufthansan mokasta kaksi viikkoa sitten. Tuolloin yhtiön edustaja varoitteli jo, että yhtiö halunnee lisää rahaa liian halpoina myydyistä lennoista.

- Jos lennon on saanut väärin lasketulla hinnalla, on selvää, ettei kyseessä ole normaali lippu. Meidän on laskettava, montako tällaista lippua myytiin. 10-15 lippua ei haittaa, mutta meidän on tutkittava, kuinka suuri tietokonevian vaikutus oli, Lufthansan Euroopan yritysviestinnän johtaja Aage Duenhaupt sanoi tuolloin Aamulehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?