Allegron viisumivapaus: "Tulevaisuus näyttää"

Allegro-juna matkaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa Helsingistä Pietariin. Juna lähtee Helsingistä klo 12.15 ja saapuu Pietariin klo 16.50 paikallista aikaa. IS on kyydissä mukana.

Allegro-junalla matkustaville halutaan 72 tunnin viisumivapaus.

12.12.2010 10:02

Venäjän rautateiden pääjohtaja Vladimir Jakunin on toiveikas sen suhteen, että tulevaisuudessa suomalaiset pääsisivät myös Allegrolla Pietariin ilman viisumia.

Tällä hetkellä Venäjällä on jo voimassa laki, joka sallii laivoilla tulevien turistien tulla Pietariin enintään 72 tunniksi ilman viisumia.

- Tutkimme lakeja ja huomasimme että periaatteessa myös meillä on mahdollisuus kääntyä maamme johdon puoleen, jotta vastaava 72 tunnin viisumivapaus ulotettaisiin myös Allegroon, Jakunin kertoi Ilta-Sanomille Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

- Minä olen lähettänyt jo asiaa koskevan kirjeen pääministeri Putinille. Nyt täytyy vain elää, niin tulevaisuus näyttää kuinka käy, Jakunin sanoi.

Vladimir Putin kommentoi mahdollista Allegron viisumivapautta ensimmäisen kerran julkisesti perjantaina tavatessaan pääministeri Mari Kiviniemen.

- Ehdotus ansaitsee erittäin vakavan harkinnan. Viisumivapaus on jo voimassa laivaliikenteen osalta, joten miksei sitä olisi mahdollista ulottaa myös lentokoneisiin ja junaan, Putin sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?